Scene demne de URSS: MĂNĂSTIREA BĂNCENI, din regiunea Cernăuți, ÎNCERCUITĂ de SOLDAȚI ÎNARMAȚI

1 792

Mănăstirea Bănceni, din regiunea Cernăuți, a fost înconjurată joi dimineață de trupe înarmate ale forțelor de securitate ucrainene.

Conform agenției Bucpress, bărbații înarmați au venit pentru a a „verifica documentele și oamenii”.

Obștea Mănăstirii, în frunte cu părintele Mihail Jar, s-a opus, motivând că forțele de ordine nu au indicat motivele vizitei și nu au prezentat documente care să le ateste dreptul de a inspecta biserica.

Potrivit mitropolitului Longhin Jar, la mănăstire au venit reprezentanți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și militari. El a mai adăugat că are zece fii care luptă pe front, dintre care patru au fost răniți.

Pe canalul de Youtube al mănăstirii au fost publicate mai multe imagini video cu acest incident.

Într-unul dintre acestea, părintele Mihail Jar spune că „ne-au înconjurat kgb-iștii. De doi ani nu avem liniște să creștem copiii, să ne rugăm lui Dumnezeu. Nu se mai poate, ne-am săturat”.

Reamintim că recent, Mitropolitul Mihail Jar s-a retras din funcția de stareț al Mănăstirii Bănceni.

Sfinția sa este pus sub acuzare de către autoritățile de la Kiev sub acuzația de „încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase”.

În fapt, este vorba despre predicile părintelui Jar, în care a denunțat faptul că structura eclezială susținută de regimul Zelenski a preluat cu forța biserici ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Statul român nu a avut nicio reacție, deși este vorba despre biserica de care aparțin etnicii români din Ucraina.

via R3Media

1 Comment
  1. CJ says

    Niste ingeri raniti-pr Jar cu obstea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php