După istoria evreilor, cea a țiganilor va putea fi studiată în școli. Petiție online pentru introducerea materiei ISTORIA ROMÂNILOR în programa școlară

0 530

Elevii din România vor putea să studieze „în curând”, ca disciplină opțională, istoria romilor, a anunțat, duminică, premierul Marcel Ciolacu.

Declarația a fost făcută la Congresul Partidei Romilor Pro Europa, care a avut loc duminică, în Capitală.

„Mai trebuie spus ceva: identitatea romă. Ştiu că e important pentru dumneavoastră, de aceea am susţinut personal iniţiativa înfiinţării Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a romilor din România, care reprezintă un moment istoric pentru etnia romă. De asemenea, în şcoli se predă limba romani şi în curând va fi o disciplină opţională legată de istoria romilor care reprezintă un pas important pentru cunoaşterea istoriei tragice a romilor”, a declarat premierul României, Marcel Ciolacu, notează News.ro.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce, din acest an școlar, în programă a fost introdusă materia „Istoria evreilor. Holocaustul”.

În acest context, a fost lansată o petiție online pentru ca elevii să studieze în școli „Istoria Românilor”.

„Elevii de astăzi sunt cetățenii de mâine și avem responsabilitatea ca aceștia să nu-și uite rădăcinile, tradițiile și valorile identitare romanești”, precizează inițiatorii petiției.

Petiția a strâns până acum peste 700 de semnături. Petiția este disponibilă aici.

via RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php