Diplomația românească a scos capul din nisip și R. Filip (MAE) a confruntat-o pe Zaharova pe tema așa-zisei „limbi moldovenești“

0 1.229

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, i-a răspuns omoloagei sale din Rusia, Maria Zaharova, care a transmis un mesaj cu ocazia a 350 de ani de la nașterea lui Dimitrie Cantemir, conform Agerpres.

Acasta a spus că domnitorul român „a adus o mare contribuţie la păstrarea şi întărirea statalităţii moldoveneşti şi identitatea naţională“. De asemenea, ea a insistat că domnitorul a contribuit precum „şi la dezvoltarea relaţiilor ruso-moldoveneşti“.

Radu Filip a confruntat-o pe purtătoarea de cuvânt a MAE rus

Într-un răspuns atipic pentru diplomația românească, Radu Filip (MAE) a explicat care a fost, de fapt, limba la care făcea referire Dumitrie Cantemir.

„Îi reamintim doamnei Zaharova că tocmai Principele Dimitrie Cantemir a scris limpede, chiar într-o carte publicată la Sankt Petersburg, că locuitorii principatelor Valahia şi Moldova vorbesc una şi aceeaşi limbă. Este o dovadă ştiinţifică solidă şi de netăgăduit, de dincolo de secole, că aşa-zisa limbă “moldovenească” nu există. Există doar limba română“, a replicat Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php