Soros e „îngrijorat” că Donald TRUMP VA CÂȘTIGA alegerile din 2024 și va „pune în pericol” globalismul

0 1.098

Fundația lui George Soros este îngrijorată că fostul președinte Donald Trump va câștiga alegerile din 2024 și va submina „unitatea” globalistă, avertizând cu privire la presupusele prejudicii ale unei potențiale „victorii republicane în stil MAGA” în general.

Fundațiile pentru Societatea Deschisă (OSF), pe care o conduce acum fiul lui Soros, în vârstă de 37 de ani, Alex Soros, „se adaptează” pentru a răspunde oricărui scenariu politic care va apărea în urma alegerilor prezidențiale de anul viitor din America.

„Adaptăm OSF pentru a putea răspunde oricăror scenarii care ar putea apărea, pe ambele maluri ale Atlanticului”, a scris fiul lui George Soros într-un articol recent pentru Politico, intitulat „Soros nu se retrage din Europa”, articol comentat și de Epoch Times.  

Articolul a venit ca răspuns la știrile care anunțau că fundația Soros „se retrage” din Europa, ca parte a unei noi „direcții strategice” sub o nouă conducere.

În articolul său, Alex Soros (în mod auto-declarat „mai politic” decât tatăl său) a lămurit că zvonurile nu sunt adevărate. El a explicat că, de fapt, va avea loc o schimbare a priorităților, cu accent asupra Europei de Est, schimbare care va implica o reducere a unor operațiuni, inclusiv reducerea „semnificativă” a numărului de angajați.

Cu toate acestea, tânărul Soros și-a exprimat, cu această ocazie, și opiniile cu privire la politica americană – și aflăm că este îngrijorat de perspectiva unei victorii a lui Trump.

Alex Soros își face griji că o victorie a președintelui Trump – sau a unui alt candidat în „stil MAGA” – ar pune în pericol unitatea europeană și ar da o lovitură agendei globaliste.

„Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, sau cel puțin cineva care să împărtășească politicile sale izolaționiste și anti-europene, va fi candidatul republican”, a prezis el. „O victorie republicană în stil MAGA la alegerile prezidențiale din SUA de anul viitor ar putea, în cele din urmă, să aibă un rezultat mai rău pentru UE decât pentru SUA”, a adăugat fiul lui Soros.

O victorie republicană a lui Trump sau una „în stil MAGA” în 2024 „va pune în pericol unitatea europeană și va submina progresul realizat pe atât de multe fronturi ca răspuns la războiul din Ucraina”.

Deși nu a explicat modul în care o victorie a lui Trump ar pune în pericol unitatea europeană sau cum ar duce la rezultate nedorite în ceea ce privește Ucraina, s-au speculat că președintele Trump va face eforturi pentru a se ajunge la un acord de pace care ar forța Ucraina să accepte unele concesii teritoriale.

Președintele Trump a promis că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore de la preluarea mandatului, refuzând însă să spună care parte ar vrea să câștige.

Sondajele arată că sprijinul pentru războiul din Ucraina în rândul populației american a scăzut, un sondaj recent CNN-SSRS publicat pe 4 august arătând că o majoritate (51%) a răspuns că Statele Unite au oferit suficient sprijin.

În articolul său, Alex Soros a spus că OSF va continua să-și susțină afiliații din Moldova și din Balcanii de Vest și că „nu trebuie să existe absolut nicio îndoială că vom continua să susținem fundația noastră din Ucraina”.El a mai spus că OSF își va spori „dramatic” sprijinul pentru aproximativ 12 milioane de romi, dintre care majoritatea trăiesc în Europa de Est, în eforturile de „a asigura egalitatea de tratament”.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php