EXPLOZII NOCTURNE ÎN SUDUL BASARABIEI. INFRASTRUCTURA PORTUARĂ LOVITĂ. AU CĂZUT DRONE RUSEȘTI ȘI ÎN JUD. TULCEA?

1 1.033

În cursul nopților trecute au avut loc mai multe explozii peste Dunăre, în localitatea din sudul Basarabiei care în prezent aparține statului ucrainean, Chilia Nouă, care au fost vizibile cu ochiul liber de pe teritoriul actual al nostru, din Chilia Veche.

Atacurile nocturne au durat trei ore în noaptea de marți spre miercuri și au vizat districtul Ismail, unde o persoană a decedat, a declarat guvernatorul regional Oleg Kiper pe Telegram. Este vorba despre un lucrător agricol care a fost grav rănit și a murit la spital. „Distrugeri și incendii au fost înregistrate în mai multe așezări”, a adăugat el, precizând că infrastructura portuară și agricolă a fost avariată, inclusiv clădirile administrative.

Portul Ismail de pe fluviul Dunărea, care se învecinează cu România, membră NATO, a devenit o rută principală de export pentru produsele ucrainene după retragerea Rusiei dintr-un acord privind cerealele negociat de ONU în iulie.

„Este o tragedie ce se întâmplă la câteva sute de metri de noi, când oameni nevinovaţi, civili, sunt atacaţi într-un mod atât de brutal. Din fericire, aici, la noi, pe malul românesc, suntem în siguranţă. Lumea este îngrijorată când aude şi vede ce se întâmplă dincolo, dar, din păcate nu avem ce face. Am stat de vorbă cu oamenii şi nu i-am văzut speriaţi, pentru că nici nu au de ce, dar… sunt alături cu sufletul ce oamenii de dincolo. Avem prieteni acolo, unii au rude. Vă daţi seama că nu le e uşor…”, a declarat pentru „Tulcea Noastră” primarul din Chilia Veche, domnul Ciauş Timur.

Atacurile din nopțile trecute nu sunt primele de acest fel. În iulie și august porturile Ismail și Reni au fost deasemenea bombardate cu drone de Federația Rusă.

Dealtfel, zilele trecute reprezentantul Ministerului de Externe al Ucrainei a susținut că drone rusești au căzut și explodat inclusiv pe teritoriul României

via R3Media

1 Comment
  1. Calin Kasper says

    Ucraina vrea sa ne bage in razboi cu Rusia. Dar una din dronele cazute la noi a fost lansata de ucrainieni si era de fabricatie americana. Asa ca e bine ca nu ne-am grabit cu acuzatiile. Cred insa ca nu din prea multa strategie ci din indolenta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php