Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au avizat FAVORABIL numirea istoricului MARIUS OPREA, în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS)

0 820

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului, reunite miercuri, 7 iunie 2023, în ședință comună, au avizat FAVORABIL numirea istoricului Marius Oprea, susținut de AUR, în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Prin activitatea sa intensă ca istoric și cercetător, Marius Oprea a așternut puțină lumină peste realitățile sumbre ale trecutului recent din istoria noastră, fiind un profesionist consacrat în ce privește studiul activității Securității și al impactului poliției politice în societatea românească.

A fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, a condus IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc) și a elaborat legislația după care funcționează CNSAS. În prezent, activează ca jurnalist și cercetător la Institutul Român de Istorie Recentă (IRIR).

Urmează votul în Plen. Sperăm că va fi tot unul pozitiv. Avem nevoie de profesioniști în instituțiile din România pentru a putea cuteza la o reconstrucție organică a societății noastre.

sursa: RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php