Pastila duhovnicească. Să nu te schimbi din bun în rău!

0 693

Să nu te schimbi din bun în rău!

Să te menții bun în orice situație este și asta o minune! Să nu te răzbuni, să nu te deprinzi cu răul din jurul tău. să nu cazi pradă deznădejdii, zicând, ,,Unde este Dumnezeu? vede El nedreptatea?” Orice răspuns fără credință la această întrebare, va aduce tulburare în sufletul tău. Orice lipsă de smerenie va aduce cârtire. Desigur, omul bun și treaz la minte, care luptă cu păcatele sale, va avea cele mai intense și variate ispite, de la lume, de la trup și de la diavol, dar nu trebuie să cedeze, deoarece știe scopul vieții lui, acceptă prezența ispitei și o biruiește cu rugăciune. El vede în întunericul acestei lumi, Lumina vieții personale: Iisus Hristos! Omul e într-o permamentă schimbare. Să fie spre bine!

Să nu-ți pierzi încrederea în Bine din cauza răului!

Să nu-ți pierzi încrederea în Biserică din cauza preoților. În medicină din cauza medicilor. În siguranță din cauza infractorilor și a poliției. În pâine din cauza mucegaiului. Dacă ți-a spus cineva ceva de rău despre o persoană, tu spune-i ceva de bine! Dacă altul este rău fii tu bun, ,,ca să nu fie astfel doi oameni răi!”(Fer. Augustin)

O zi binecuvântată cu sănătate și bucurie în suflet! Fiți binecuvântați și fericiți dragii mei cu Dumnezeu de mână!

Ierom. Teofan, starețul Mănăstirii Vârful Romanului, Jud. Vâlcea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php