România a decis să închidă Centrul rus pentru Cultură și Știință de la București, pe motiv că este „instrument de propagandă, dezinformare și disculpare a crimelor de război”

1 678

de Dodo Romniceanu

Ministerul român de Externe l-a convocat marți pe ambasadorul FSB Valery Kuzmin pentru a-i comunica decizia în care se arată că numai cultură și știință nu fac rușii și acoliții lor în Centrul Rus de Cultură de la București. În acest sens, autoritățile române au hotărât suspendarea activității respectivului centru. 

„Centrul s-a îndepărtat iremediabil de obiectivele firești de consolidare a legăturilor culturale și s-a transformat, în mod regretabil, într-un instrument de propagandă, dezinformare și disculpare a crimelor de război ale Federației Ruse din Ucraina”, se arată în comunicatul de pe siteul Ministerului de Externe al României.

Podul a atras atenția în repetat rânduri, chiar și înainte de invazia din Ucraina, asupra activităților controversate care se derulau la așa-zisul Centru rus pentru Cultură și Știință. 

PODUL: „Centrul Rus de Știință și Cultură și-a început activitatea în forță în primăvara lui 2015, organizând în mod frecvent evenimente controversate, cum ar fi cele care evocau vitejia și meritele ”eliberatorilor sovietici” ce au scăpat Europa, și România implicit, de fascism, fără a ține cont de faptul că toate aceste manifestări Soft Power aveau loc într-o țară ciopârțită de ”Marele Prieten de la Est”, ”tovarăș” care i-a ucis în gulagurile comuniste floarea intelectualității, a preoțimii, a Armatei, închizând-o apoi, pentru jumătate de secol, în spatele unei Cortine de Fier la fel de criminale precum fabricanții săi de la Moscova. 

Articol complet pe Podul

1 Comment
  1. SarmisEgetuza says

    URA! Bucurie mare! Dar nu e suficient! Trebuie interzisa toata cultura rusa iar cartile si orice productie ruseasca arse in piata publica. Sa nu mai otraveasca niciun suflet neprihanit otravurile lui Tolstoi, Dostoievski, Cehov, Ceaikovski etc…
    Nimic pentru noi, TOTUL PENTRU ucraina!
    Nu ne pasa nici de Delta Dunarii! Sa fie distrusa pe altarul apararii „prietenilor” ucraineni!
    Sa renuntam pe vecie si la Bugeac, Bucovina de nord, Herta!
    TOT INAINTE! NE JERTFIM PENTRU ucraina si eroul z!
    URA!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php