Părintele mărturisitor Emanuel Ganciu a trecut la Domnul

1 1.335

Părintele Emanuel Ganciu a plecat la cele veșnice, miercuri seara, după o lungă suferință, relatează R3media.

Acesta a trecut prin necazuri în ultimii doi ani, pe care le-a înfruntat cu demnitate: mai întâi, i-a luat foc casa în 2020. Ulterior, a descoperit că suferă de o boală nemiloasă.

Pasionat de istorie, lingvistică și antropologie, părintele Ganciu a fost un mare iubitor al poporului român, pentru care a luptat cu fiecare fibră.

El a fost unul dintre preoții care au protestat, în ultimii doi ani, împotriva măsurilor impuse de autorități. De asemenea, părintele Ganciu a redactat o scrisoare deschisă adresată Patriarhului Daniel pe tema neimplicării României în războiul din Ucraina.

Părintele Emanuel Ganciu a povestit cum a trecut noaptea lui 21 decembrie 1989, cu 33 de ani în urmă. A văzut răniți și morți și el însuși era să fie împușcat de la distanța mică de un ofițer al regimului comunist. A ajuns noaptea acasa cu urme de lacrimi pe obraz. Lacrimile îi lasaseră dâre de lumină pe obrajii plini de urme de fum de la gazele lacrimogene. „Am fost fericit!”

Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l odihnească!

1 Comment
  1. Moraru+Ionut says

    Dumnezeu sa-l odihneasca! Acum cateva saptamani m-a intrebat de un tratament naturist care sa il poata vindeca miraculos. Din pacate se pare ca era prea tarziu, dar ce vreau sa spun este ca parintele a insistat sa imi spuna ca a el crede cu tarie ca a fost iradiat in urma actiunilor sale. Cancerul a aparut de nicaieri la un organ unde nu avea ce sa caute in cazul lui. Dumnezeu sa-l tina de-a dreapta Sa!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php