Sondaj: tot MAI MULȚI basarabeni sunt PENTRU REÎNTREGIRE!

0 1.239

Numărul basarabenilor care se află în „RM” care ar vota pentru reîntregirea cu Patria mamă, România, a trecut deja de 42 la sută. Datele au fost prezentate în cadrul ediției a III-a a barometrului socio-politic al „Provocări interne și incertitudini externe”. 

Această cercetare a fost realizată de către CBS-Reseasch, la comanda Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS ) „Viitorul” din „R. M.”, Centrului de Cercetări Sociologice L.A.R.I.C.S din România și a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu”. Respectiv conform barometrului, dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum pentru reîntregirea „R. Moldova” cu România, 42,5% din respondenții care au o opțiune de vot s-ar pronunța „pentru”, iar din toți respondenții doar 35 la sută ar vota în favoarea acestui deziderat. Numărul unioniștilor a crescut constant din 2010.

Respondenții au mai indicat că în cazul în care „R.M.” s-ar afla într-o situație similară cu cea în care se găsește Ucraina în raport cu Federația Rusă ajutor militar ar veni în mod prioritar din România – 20,8%, UE – 16,5%, SUA – 13,5%, NATO – 10,5%, Rusia (!) – 3,5% etc.

Mai mult, în cazul unui referendum de aderare a „R. M.” la NATO, 29,1% din cetățeni ar vota „pentru”, după ce în 2016 numărul acestora era de doar 11%.

Barometrul a fost realizat pe un eșantion de 1015 respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

Este important de reținut că în cadrul sondajului nu au fost intervievați basarabenii care locuiesc în Diaspora, sau în Patria mamă, România!

via Timpul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php