Claudiu Târziu, despre eliminarea Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru România: NU este un cadou făcut de CE. PNRR este noua LESĂ prin care UE controlează guvernul de la București

0 1.477

Senatorul Claudiu Târziu a comentat decizia anunțată de CE privind renunțarea la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în cazul României, spunând că această decizie nu reprezintă o mare victorie a guvernului de la București, deoarece o parte din condiționalitățile MCV au fost incluse în PNRR.

„Renunțarea la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) nu este o victorie a guvernanților români și nici un cadou făcut de Comisia Europeană.

MCV-ul nu a dispărut, căci o mare parte din condiționalitățile sale au fost incluse în PNRR.

PNRR este noua lesă prin care UE controlează guvernul de la București, o lesă pentru care poporul român va plăti și dobânzi în anii care vin.

Nu aceasta este Uniunea în care am dorit să intrăm în 2007.

Dublul standard care ne este aplicat e posibil pentru că cei care au condus România au renunțat de multă vreme să apere interesele țării și se limitează la a-și apăra funcțiile și interesele de grup.

Este motivul principal pentru care trebuie îndepărtați de la putere, în mod democratic, prin vot”, a transmis, miercuri, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Context

Comisia Europeană a anunțat, marți, că progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător.

Potrivit celui mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, de acum nu va mai monitoriza România în cadrul MCV, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept, conform Agerpres.

Raportul Comisiei Europene privind reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei apreciază progresele realizate de România în privinţa recomandărilor şi îndeplinirea condiţionalităţilor MCV de la raportul precedent, din iunie 2021.

sursa: RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php