NATO anunță verificări după ce RACHETE rusești ar fi căzut pe teritoriul Poloniei. ACTUALIZARE: Incidentul ar fi fost provocat cu concursul apărării antiaeriene ucrainene.

0 1.121

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat, marţi seară, că îşi coordonează activităţile cu Polonia, în contextul informaţiilor privind căderea unei rachete ruse pe teritoriul polonez. „Verificăm informaţiile şi ne coordonăm strâns acţiunile cu aliatul nostru Polonia”, a declarat un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice conform Mediafax.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a decis convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului pentru Securitate Naţională, în contextul intensificării bombardamentelor ruse în Ucraina, în timp ce un oficial american a afirmat că două persoane ar fi fost ucise pe teritoriul Poloniei.

Surse poloneze au raportat, marţi, o explozie în localitatea Przewodów, situată în apropierea frontierei cu Ucraina. Conform surselor citate, două persoane au murit în explozie. Poliţia poloneză a confirmat incidentul, precizând că anchetează circumstanţele producerii deflagraţiei împreună cu autorităţile militare.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane a declarat sub protecţia anonimatului, pentru agenţia The Associated Press, că explozia este rezultatul căderii în mod accidental a unei rachete ruse pe teritoriul Poloniei.

Rusia a efectuat bombardamente masive marţi în Ucraina, inclusiv în zone situate în apropierea frontierei cu Polonia.

ACTUALIZARE: Preș. american J. Bideu ar fi informat NATO că racheta care a căzut în Polonia, ucigând două persoane, a fost o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană, informează Reuters, care citează o sursă din cadrul NATO, potrivit The Guardian.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, în legătură cu racheta care a căzut marți în Polonia, aproape de granița cu Ucraina, că incidentul a fost provocat, cel mai probabil, de apararea antiaeriana ucraineana care tragea impotriva rachetelor ruse si ca NATO nu are indicii ca Federatia Rusă ar pregăti o agresiune împotriva vreunui stat membru NATO.„O investigatie este in desfasurare, dar nu avem niciun fel de indiciu ca a fost rezultatul unui atac deliberat si nu avem niciun indiciu ca Rusia pregateste actiuni militare ofensive impotriva NATO”, a declarat Stoltenberg.

„Analiza noastră preliminară sugereaza că incidentul a fost cel mai probabil provocat de apararea antiaeriana ucraineana care a tras împotriva  rachetelor trase de ruși. Dar vreau să fiu foarte clar, nu e vina Ucrainei. Rusia detine responsabilitatea, până la urma, pentru că duce în continuare acest război ilegal împotriva Ucrainei”, a adăugat secretarul general al NATO.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php