ORDIN de la Bruxelles: ROMÂNIA, OBLIGATĂ de UE să REDUCĂ CONSUMUL de electricitate în orele de vârf

1 1.353

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România va fi obligată să reducă consumul de electricitate în orele de vârf, potrivit unui acord politic al reprezentanților statelor membre UE, informează Profit.ro

„România a susținut în ambele situații ca reducerea să fie voluntară, dar din păcate, în cazul orelor de vârf, doar Bulgaria, Grecia, Ungaria și Croația au fost alături de noi. În schimb, am obținut flexibilități suplimentare privind modul de identificare a orelor de vârf la nivel național”, a declarat Virgil Popescu.

Acordul politic al reprezentanților statelor membre UE prevede o serie de măsuri de urgență pentru prețurile ridicate la energie, care vizează, printre altele, „captarea” veniturilor suplimentare realizate de producătorii de energie electrică și alți actori din piața de energie electrică peste un nivel maxim de 180 Euro/MWh, în perioada 1 decembrie 2022 – 30 iunie 2023, potrivit sursei citate.

via: ActiveNews

1 Comment
  1. . says

    Europa in esenta ei nu este decat un dusman perfid si ascuns al natiunilor ei.Numai eliminand minciuna si dezvelind obrazul fatarnic al UE se poate realixa o intoarcere la calea normala a vietii.Uniunea Europeana este mai umflata ca Rasarutul Ruropei cominterniste de odinioara,este mai cumprinzatoare si mai malefica.Deci e necesara o unitate mai stransa a natiunilor impotriva unui golema ce se rostogoleste peste civilizatie.Orgoliile care mai exista in cadrul fiecarei natiuni a Europei trebue sa se topeasca intr-o unitate de bun simt si de intelegere umana.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php