21.000.000 de locuitori ÎNCHIȘI ÎN CASE! În avampremieră la congresul comuniștilor chinezi

0 1.339

Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, oraș care produce circa 1,7% din PIB-ul Chinei, a intrat în lockdown total începând de joi. Decizia a fost luată de autorități după ce miercuri au fost raportate 157 de cazuri de Covid (!), iar în ultimele zece zile, circa 900 de cazuri din 21 de milioane de locuitori ai orașului cu o populație cât a întregii Românii, informează RTV

Măsurile din cadrul politicii „Zero covid” au afectat în plus și aproximativ jumătate din cei 6 milioane de locuitori ai orașului portuar Dalian, precum și un număr nedeclarat de locuitori din Shijiazhuang, în provincia Hebei, care, la fel ca Chengdu, se află la aproximativ trei ore de capitala Beijing, transmite și ABC.Toți cetățenii din Chengdu sunt practic închiși în locuințele lor pe termen nelimitat, scrie Bloomberg. O singură persoană dintr-o gospodărie are voie să iasă din casă, o dată pe zi, pentru cumpărături. Nimeni nu are voie să iasă din oraș fără un test făcut în ultimele 24 de ore.

Chinezii au primit ordin să rămână acasă începând de joi, de la ora 18.00, cu excepția testării obligatorii a Covid. Testele în masă vor fi desfășurate de joi până duminică, a declarat guvernul orașului.

Gospodăriile pot trimite o persoană la cumpărături o dată pe zi cu un test negativ, iar locuitorii cu solicitări de urgență, cum ar fi eventuale probleme medicale, trebuie să obțină aprobarea unui comitet de cartier.

Toate afacerile vor fi închise, cu excepția supermarketurilor, farmaciilor și spitalelor, transmite și CNN. De asemenea, mesele la restaurant vor fi suspendate, fiind permise doar mesele la pachet.

Această politică are un puternic impact asupra economiei și nu se preconizează că ea va fi relaxată înaintea celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care va avea loc în această toamnă.

Chengdu este unul dintre cele mai importante centre industriale ale Chinei.

Companii ca Siemens, Toyota, VW, Foxconn (care asamblează produse Apple), Lenovo sau Intel au facilități de producție aici, care vor fi afectate inevitabil.

Orașul este un pol al industriei IT&C, atrăgând multinaționale precum IBM, Cisco, Nokia, Sony Motorola, SAP, Siemens, Canon, HP, Xerox, Microsoft, Tieto, NIIT, MediaTek, AMD sau Wipro.

Ca urmare, lockdown-ul ar putea duce, de pildă, la o creștere a prețurilor componentelor electronice. Unul dintre produsele care s-ar putea scumpi sunt iPad-urile, care se produc în Chengdu, mai spun sursele citate.

foto BBC

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php