Zeci de mii de pelerini sunt așteptați la hramul Mănăstirii Nicula

1 987

Mănăstirea Nicula din județul Cluj se pregătește de hram, sărbătorit în ziua de 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului va fi precedat de tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, care amintește de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod și aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de trei săptămâni, a anunțat Mitropolia Clujului.

De la ora 18.00, pe Altarul de vară al Mănăstirii va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 00.00.

În ziua praznicului, luni, 15 august 2022, de la ora 9.00, tot pe Altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură.

https://youtu.be/Y3rgtxz0XfA

https://youtu.be/r_kMjw2fEhU

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Fratilor,sarbatoriti Hramul Manastirilor,care cu cuviosenie recunoasteti stapanul lor,Bunul Dumnezeu,dar cu hramul natiei voastre cum ramane?Comportamentul majoritatii romanilor dovedeste predilectia lor de a avea un stapan strain de neamul lor si din nefericire acesta este din neamul cazaro iudaic,”Neamul ursuz din tarmul de sub luna/Neam trist,urat si had si sangeros”(Tudor Arghezi)un neam ce sapa de mii de ani la radacina poporului nostru.Oare voi veti fii ultima halca de infulecat al jidanilor cazari?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php