Premierul Poloniei acuză UE de IMPERIALISM față de statele mai mici: Avem de-a face cu o democraţie formală şi o oligarhie de facto în care cei mai puternici deţin puterea

8 1.449

Polonia a acuzat, miercuri, prin vocea premierului polonez Mateusz Morawiecki, Uniunea Europeană de comportament imperialist faţă de statele membre mai mici din cadrul blocului comunitar, anunță agenția DPA, citată de Agerpres.

Într-un articol de opinie publicat miercuri pe site-ul de ştiri Welt, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că în cadrul UE este nevoie de o abordare care să se bazeze într-un grad mai ridicat pe consens.

Practica politică a arătat că poziţiile Germaniei şi Franţei contează mai mult decât toate celelalte, a subliniat Morawiecki.

„Avem deci de-a face cu o democraţie formală şi o oligarhie de facto în care cei mai puternici deţin puterea”, a spus premierului polonez Mateusz Morawiecki, adăugând că imperialismul UE trebuie combătut la fel ca imperialismul rusesc.

Premierul Morawiecki, al cărui guvern naţionalist dominat de reprezentanţii formaţiunii Lege şi Justiţie (PiS, conservator) a intrat în repetate rânduri în conflict cu Bruxellesul îndeosebi în probleme legate de statul de drept, a opinat că invazia Rusiei în Ucraina a pus în lumina reflectoarelor ceea ce el a numit deficienţele Uniunii Europene.

Politicienii partidului aflat la putere în Polonia au avertizat că Varşovia ar putea riposta în faţa UE, dacă ţara nu îşi primeşte partea din fondurile de recuperare post-pandemie. Bruxelles-ul critică de mai mult timp recentele reforme ale sistemului judiciar din Polonia, care, în opinia sa, nu garantează imparţialitatea şi independenţa sistemului juridic polonez şi, prin urmare, încalcă legislaţia UE.

via RostOnline

8 Comments
  1. IO...gerules says

    Cu ocazia razboiului din Ucraina iese in evidenta adevara fata ascunsa a cazarilor jidani din intreaga lume.Dupa cel deal doilea razboi mondial,razboi care de fapt a avut ca scop reducerea populatiei crestine de pe Tera fara a se implica jidanimea lumii.In lagarele din germania jidanii stateau la calduruica,in Romania s-au refugiat in mod perfid unde Antonescu a exagerat cu mila pentru ei si deasemenea stateau la caldurica.Cazarii din umbra ii impingeau pe jidanii lor spre Palestina unde vroiau sa faca un stat al jidanilor,de fapt o vagauna care sa ascunda faradelegile pe care acestia le faceau impotriva popoarelor lumii crestine.De fapt imperialismul capitalist cu sediul la Washinton,era imperiul cazaro evreiesc.Dupa razboi rasaritul Europei,ocupat cu tancurile sovietice,a devenit un alt imperiu care era tot al cazarilor jidani,dar pe care l-au botezat comunism.Sovieticii astia au fost tot cazarii aia din America care si-a extins dominatia.Comunismul era o perfidie temporara a acestor criminali ai omenirii.Perfidie criminala.Acestea fete ale istoriei asezandu-se pe harta lumii,au dat posibilitatea cazarilor sa-si faca jocurile de putere si de dominatie in ambele tabere unde ei dictau din umbra si mureau cu miile crestinii.America nu era si nu este imperiul americanilor ci Imperiul cazarilor jidani din America.In rasaritul Europei nu era imperiul comunist ci o alta aripa a acestui Imperiu.Acum ca nu mai exista comunismul pe care tot ei l-au desfiintat acest Imperiu se vrea supravietuitor si stapanul lumii.Numai ca omenirea nu sta chiar cu mainile in buzunare si merg la taietor.A aparut BRICS,o intovarasire a unor state importate care se opun cazarilor jidani,din care face parte si Rusia,care in acelasi timp isi apara granitile si populatia rusa din imprejurul granitelr,populatie oropsita,umilita si cu franghia deasupra capuli,care cere disperati ajutorul Rusiei eliberate de dominatia sovieticilor cazari.Putin nu este singur in fruntea Armatei rusesti,ci in mod sigur are alaturi China,india,Iranul.Brazilia si se pare ca si Turcia lui Erdogan.Cam aceasta este tabla de sah a lumii la ora actuala.Va invinge ADEVARUL cu Dumnezeu Bunul sau va castiga Imperiul cazaro jidanesc cu Iadul alaturi?Noi,vulnerabilii nu putem face decat rugaciuni la Dumnezeu,care tine Adevarul comoara ascunsa a sufletului omenesc.

    1. Camarad says

      A te bucura de o alianta a Chinei cu Rusia e o IMENSA prostie. Informeaza-te ÎNAINTE ca să nu te faci de ras…China e o dictatura mai feroce decat Rusia. TOTUL e supravegheat prin intermediul camerelor video și a sistemului de recunoastere faciala și de credit social. Fiecare miscare de pe smartphone e de asemenea supravegheat de statul comunist inclusiv cumparaturile ( acolo se PLATESTE aproape exclusiv cu tel) și postarile de pe retelele sociale. Daca faci vreo miscare gresita esti blocat la plati sau daca ai ghinion nimeresti in gulagul chinezesc, la munca fortata pt. multinationalele incantate de MANA de lucru ieftina chinezeasca…China e cel mai mare pericol pt. OMENIRE în prezent pt. ca de fapt Sistemul chinezesc de supraveghere și controlul e modelul, nedeclarat încă, pt. o viitoare dictatura globala a ocultei… Să be fereasca Dumnezeu!
      https://youtu.be/ZWwzDnq7poQ

  2. IO...gerules says

    China actuala nu mai e China lui Mao.Guvernul zis comunist al Chinei incearca sa se puna de acord cu realitatea lor.Urmarirea prin telefoanele super performate in China deschide calea unui viitor pe care cred ca China nu-l va vrea capitalism salbatec.China acum 30 de ani avea probleme cu nasterile care facea ravagii in toate aspectele economice ale ei.Din capul satului(statului)s-a dat ordin sa se limiteze nasterile la un singur copil de familie.Fiind un singur partid la conducere s-a putut controla cat de cat explozia poulatiei.Astazi cu smart phonurile si noile tehnide comunicare se poate face un control mai adevarat al realitatii,atat in China cat si in restul lumii.China,are cel putin pe masa de conducere a giganticului furnicar chinez,principiile socialiste de dezvotare ,care sant la vedere.E greu sa le realizezi intocmai,dar nu se poate compara cu principiile capitalismului salbatec de jupuire a populatiei muncitoare din tarile unde magnatii lumii isi fac de cap.In China astia nu au voe sa patrunda.O analiza mai detaliata a acestei realitati sigur scoate in evidenta superioritatea statului chinezesc,fata de cel al statelor capitaliste.In China scolile,pana la Universitati sant gratuite,Spitaslele gratuite,doctorii gratis si la alerere.In China nu exista mari diferente intre bogati si saraci.In restul lumii ahaaa…Si se pare ca in Rusia actuala,care nu mai e Rusia Sovietica a jidanilor,sistemul politic e asemanator cu cel chinezesc.Cam asa se intrvede lupta dintre BRICS si capitalismul salbatic care face ravagii acum pe Mapamond,lupta dintre bine si rau.Mai pe romaneste se poate spune lupta dintre Fat Frumos si balaurul fioros.Cu gandul si rugaciuni la Fat Frumos si la infrangerea balaurului.

    1. Decebalus per Scorilo says

      Fereasca Dumnezeu! În China creștinismul e prigonit, de altfel toate religiile sunt. FĂRĂ portretul Lui xi nu se poate merge în biserici adica e inchinare la mamona, partidul comunist. Comunismul e religia antihristului ce nu e clar?! Iar Sistemul de supraveghere care se vrea exportat la nivel global de prietenii tovarasului xi jin ping de la forumul Davos va tinde în cele din urmă spre Sistemul fiarei din Apocalipsa, spre cipare, FĂRĂ de care nimeni nu va mai putea cumpara sau vinde nimic.
      Cred ca nu realizati imensul pericol, imbatat cu apa rece de așa zise alternative la nato. Așa zisele alternative tot ale sistemului sunt…
      Parintele Iustin Parvu a spus odata ca trebuie să fim atenti la chinezi, pentru ca mucenicia creștinilor va veni de la rasa galbena…

    2. Decebalus per Scorilo says

      Aveți și o viziune tare naiva. Adica china e „binele”, ale carei autorități au inchis oamenii în blocuri la Shanghai de urlau de foame ?! O dictatura impusa de niște oameni fara nicio religie, fara niciun Dumnezeu, e „binele”?! Bine-a zis parintele Arsenie Boca: „În mintea stramba și lucrul drept se stramba”…
      https://youtu.be/3SRuKZ5P1io
      https://youtu.be/kLqqe-dLHt8

      1. Decebalus per Scorilo says

        Iar socialismul de care vorbiti e o ideologie anticrestina și internaționalista inventata de Marx și Engels. Marx, sodomitul, pe care l-a elogiat și ex-seful Ue(RSS), betivul juncker vorbind în 2018 la Trier chiar intr-o veche bazilica de pe vremea Sf. Constantin cel Mare .. dupa ce I se inaugurase o statue. Fara să vreti poate, din ignoranta sau naivitate, va plasati chiar de partea dusmanilor omenirii care prin ideologia stangista globalisto-marxista, vor să subjuge întreaga omenire, nu numai jumatate cum a fost sub comunism. Stanga socialisto-comunista e ideologia celor fara niciun Dumnezeu…poate meritocratia să fie un regim mai aproape de ideal caci perfectiunea nu exista la oameni. Au murit milioane și milioane de oameni din cauza încercării de impunere a unor utopii criminale….Domnul să va lumineze mintea imbacsita de marxism..

    3. Decebalus per Scorilo says

      Să nu mai vorbim de aplicatia draceasca chinezeasca tik tok, care spala multe creiere, magnet pt. pedofili și tot felul de accidente ale naturii…
      https://m.activenews.ro/stiri/ATENTIE-PARINTI-Copil-din-Romania-se-sinucide-dupa-o-%E2%80%9Eprovocare-pe-TikTok.-STUDIU-AVERTISMENT-Smartphone-TikTok-Instagram-Dependenta-Pornografie-Suicid-V-175487

  3. Decebalus per Scorilo says

    Iar socialismul de care vorbiti e o ideologie anticrestina și internaționalista inventata de Marx și Engels. Marx, sodomitul, pe care l-a elogiat și ex-seful Ue(RSS), betivul juncker vorbind în 2018 la Trier chiar intr-o veche bazilica de pe vremea Sf. Constantin cel Mare .. dupa ce I se inaugurase o statue. Fara să vreti poate, din ignoranta sau naivitate, va plasati chiar de partea dusmanilor omenirii care prin ideologia stangista globalisto-marxista, vor să subjuge întreaga omenire, nu numai jumatate cum a fost sub comunism. Stanga socialisto-comunista e ideologia celor fara niciun Dumnezeu…poate meritocratia să fie un regim mai aproape de ideal caci perfectiunea nu exista la oameni. Au murit sute de milioane de oameni din cauza incercarii de a impune utopii criminale. Dumnezeu să va lumineze mintea imbacsita de marxism!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php