INCREDIBIL! Ministerul Sănătății susține că NU DEȚINE contractele de „vaccinuri” anti-covid și că, oricum, „SUNT SECRETE”. O organizație a sesizat DNA.

1 912

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat DNA, împotriva funcționarilor din Ministerul Sănătății care au semnat o adresă oficială în care neagă existența unor contracte încheiate cu furnizorii de „vaccinuri” împotriva covid, informează ȘtiripeSurse. Se pune foarte serios întrebarea cine le-a negociat din partea statului român, cine le-a semnat și UNDE SUNT? Cazul a fost transmis DNA care trebuie să răspundă. Este vorba de contracte de peste UN MILIARD DE EURO.

Este de observat că Ministerul Sănătății face volute pe sub legea României invocând clauzele contractelor dintre Comisia Europeană și producători. Dar organizația FACIAS a solicitat expres cele patru contracte ale Guvernului României – așa cum au fost comandate de Guvernul României prin OUG – , acte ce, conform Legii, sunt PUBLICE.

„Concret, semnatarii adresei au atestat împrejurări nereale privind inexistența acestor contracte, consecutiv acțiunii de includere a informațiilor despre aceste contracte în categoria celor clasificate/confidențiale, în scopul ascunderii încălcării legii de către oficialii care au încheiat respectivele contracte păguboase pentru statul român.

Deși în actele oficiale ale Guvernului României se arată clar existența unui număr de patru contracte semnate cu producătorii cu care Comisia Europeană a încheiat Acorduri de cumpărare, oficiali ai Ministerului Sănătății au atestat faptul că aceste contracte nu există.

Răspunsul oficial al acestora a venit în urma cererii FACIAS de a fi făcute publice cele patru contracte, pentru a respecta principiul transparenței și pentru corecta informare a publicului larg.

Astfel, negarea existenței celor patru contracte în adresa oficială trimisă FACIAS înseamnă că semnatarii adresei au dezinformat și distorsionat realitatea. De aceea, FACIAS a sesizat DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, prev de art. 321 alin. 1 Cod penal, favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal și abuz în serviciu, prev. de art. 297alin. 1 Cod penal.

Actele oficiale ale guvernului care fac referire la cele patru contracte sunt publice, astfel încât din examinarea comparativă a datelor/informațiilor din cele două înscrisuri oficiale, reiese cu evidență că funcționarul din cadrul Serviciului Relații publice și presă al Ministerului Sănătății, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a atestat fapte necorespunzătoare adevărului, falsificând astfel înscrisul oficial.

Totodată, funcționarii Ministerului Sănătății au afirmat despre conținutul acestor contracte că este secret și că poate fi comunicat doar cu acordul Comisiei și al producătorilor. Din nou, un fapt nereal, așa cum demonstrează existența publică a acordurilor încheiate de Comisia Europeană, disponibile pe site-ul oficial al UE.

Acțiunile funcționarilor publici prejudiciază cetățenii, în sensul că neagă acestora dreptul la informare asupra unor probleme de interes public, cum sunt cele legate de sănătatea publică în contextul pandemiei și risipirea banului public pe vaccinuri ce nu sunt folosite și urmează să expire.

FACIAS a cerut în mai multe rânduri explicații oficiale privind cheltuirea iresponsabilă a banilor în procesul de achiziție de vaccinuri împotriva COVID-19 și a solicitat renegocierea contractelor existente, în contextul în care România nu a folosit majoritatea dozelor cumpărate și s-a obligat să mai achiziționeze un număr semnificativ de doze.”, arată un comunicat FACIAS, potrivit sursei citate.

Citiți aici cererea FACIAS și răspunsul primit din partea Ministerului Sănătății (DOC).

Plângerea penala a FACIAS către DNA, aici

via ActiveNews

1 Comment
  1. Moraru+Ionut says

    Trebuie cat mai rapid sa intelegem un lucru (cei care inca nu au inteles). Guvernul (si nu numai al nostru) este dusmanul propriilor cetateni si este in razboi cu proprii cetateni. Guvernul vrea sa ucida proprii cetateni ceea ce a si facut in parte prin vaccinare, saracire, etc. Este greu de digerat ca Guvrernul vrea sa te ucida, dar cu cat o sa digeri mai repede cu atat o sa ai sanse sa supravietuiesti in viitorul sumbru pe care ti-l pregateste Guvernul adica dusmanul tau.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php