„Bunătăți” de la Bruxelles: Comisia Europeană se pregătește să aprobe mâncarea din MUȘTE și LARVE. Dacă nu vă place, puteți cumpăra făină de greiere cu 96 lei/100 grame

0 1.137

Dacă viermele de făină, lăcusta călătoare și greierele de casă nu vă sună apetisant, Comisia Europeană are vești bune pentru dvs: în curând, comisarii europeni se pregătesc să avizeze pentru hrană musca, mai multe tipuri de larve și moluște, informează Pro TV.

Până atunci, însă, o companie multinațională a început să testeze și la noi în țară produsele alimentare pe bază de insecte.

„Am dezvoltat mai multe direcții de cercetare, la centrul nostru de cercetare din Elveția. Acest domeniu este foarte la început, dar încercăm să vedem dacă există o soluție potrivită, pe termen mediu și lung, ca să integrăm aceste proteine în produsele noastre”, a declarat Irina Siminenco, manager departament de comunicare Nestlé România.

Dacă vă ispitește gândul de a vă hrăni cu ceva pe bază de greiere, trebui știut că făina de greiere se vinde cu 96 de lei/100 grame.Reamintim că programul „Farm to Fork” este o strategie propusă de Comisia Europeană pentru o trecere la un sistem alimentar „corect, sănătos și prietenos cu mediul”.Printre dezideratele acestui program se găsește și „reproiectearea sistemelor alimentare de azi, care sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră (GHG), consumă mari cantități de resurse naturale, rezultă în pierderea biodiversității”, după cum scrie pe siteul Comisiei.

Evident, asta înseamnă schimbarea modului tradițional de a face agricultură, inclusiv prin promovarea schimbării modului în care sunt crescute animalele. La nivel de mâncare, se dorește creșterea consumului de mâncarea alternativă precum „insecte, alge și reziduuri ale bieconomiei, cum ar fi deșeurile de pește”.(Capitolul 2.4.Documentul oficial, aici ).

Criticii acestor inițiative susțin că nu au bază reală, deoarece nu există o criză alimentară și dorința UE de a reduce poluarea prin eliminarea agriculturii tradiționale este doar un pretext pentru controlul populației.

ilustratie: https://romania.representation.ec.europa.eu/news/comisia-autorizeaza-o-doua-insecta-ca-ingredient-alimentar-pentru-piata-ue-2021-11-12_ro

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php