Patriarhul Ierusalimului anunță că NU va ține seama de restricțiile de Înviere de la Sfântul Mormânt

0 661

Patriarhia Ierusalimului a denunțat restricțiile pe care autoritățile israeliene le impun pelerinilor, inclusiv în Sâmbăta Învierii, când se pogoară Lumina Sfântă peste Mormântul Mântuitorului.

Poliția intenționează să limiteze la 500 numărul pelerinilor de Paști, în curtea exterioară, și la numai 1.000 în Biserica Sfântului Mormânt de Înviere, informează site-ul Patriarhiei Ierusalimului.

În acest context, Patriarhul Teofil al III-lea a respins în cadrul unei declarații publice orice restricții impuse creștinilor ortodocși de a sărbători Învierea:

„Patriarhia consideră că nu există nici o justificare pentru aceste restricții suplimentare nedrepte și își afirmă respingerea explicită, clară și completă a tuturor restricțiilor.”

Pe un ton neobișnuit de dur, Întâi Stătătorul de la Ierusalim a continuat:

„Patriarhia este sătulă de restricțiile poliției privind libertatea de practicare a cultului creștin ortodox și de metodele inacceptabile ale acesteia de a se ocupa de drepturile conferite de Dumnezeu creștinilor de a practica ritualuri și de a avea acces la locurile lor sfinte din Orașul Vechi al Ierusalimului.”

Patriarhul Teofil a anunțat că nu va respecta nici una dintre restricțiile impuse de autoritățile israeliene:

„În consecință, Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului a decis, prin puterea Domnului, că nu își va compromite dreptul de a oferi servicii duhovnicești în toate bisericile și în toate piețele. De asemenea, anunță că rugăciunile vor fi ținute ca de obicei de către Patriarhie și preoții săi, în speranța că credincioșii vor putea participa.”

În încheierea declarației se arată:

„Îndemnăm, de asemenea, parohiile noastre să susțină moștenirea noastră istorică prin participarea la ceremoniile și sărbătorile de Paști și din Sâmbăta Sfintei Lumini din acest an în Biserica Sfântului Mormânt și în împrejurimile acesteia.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php