Mina marină, neutralizată de marinarii militari români

0 839

Mina marină observată, luni dimineața, în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia, a fost neutralizată de marinarii militari români, a anunțat, luni, Forțele Navale Române.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat o intervenție pentru distrugerea unei mine marine descoperite la o distanță de aproximtiv 39 de mile marine travers de Capu Midia.

Echipajul navei și echipa de scafandri deminori (EOD) de la bord au desfășurat misiunea în siguranță, prin utilizarea procedurilor operaționale standard de identificare a tipului de mină și de distrugere a acesteia, notează sursa citată.

„Eliminarea pericolului care plutea în derivă, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a constat în montarea unei încărcături explozive pe mină de către scafandrii EOD și detonarea de la distanță.

După cercetarea și supravegherea raionului maritim, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat marș spre portul militar Constanța, de unde va fi pregătit să plece în următoarele misiuni încredințate”, se precizează în comunicatul transmis de Forțele Navale Române.

foto: Forțele Navale Române

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php