Președintele Ucrainei, atacă NATO: Toți cei care vor muri de-acum înainte sunt din cauza voastră.

0 887

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a atacat dur alianța nord-atlantică (NATO), după ce la summitul de vineri s-a decis să se respingă solicitarea Ucrainei de a institui o zonă de non-survol asupra țării. Zelenski a acuzat NATO că nu a făcut nimic pentru țara sa de la începutul războiului din Ucraina.

„A avut loc un summit NATO astăzi, un summit slab, un summit confuz, un summit care demonstrează că nu consideră toată lumea lupta pentru libertatea Europei ca fiind obiectivul numărul unu. Ţările NATO au creat o poveste că închiderea spaţiului aerian al Ucrainei ar provoca o agresiune directă a Rusiei împotriva NATO. Aceasta este autohipnoza celor care sunt slabi, nesiguri pe plan intern, în pofida faptului că deţin arme mult mai puternice decât noi.Trebuie să vă gândiți la oameni, la umanitatea însăși. Și la ce v-ați gândit la summitul de astăzi?Toți oamenii care vor muri începând de astăzi vor muri din cauza voastră. Din cauza slăbiciunii voastre. A lipsei voastre de unitate. Tot ce-a reușit să facă Alianța până acum pentru Ucraina a fost să aducă cincizeci de tone de combustibil pentru diesel”, a spus președintele în timpul unui discurs televizat.

Miniştrii de Externe din ţările NATO au respins, vineri, cu ocazia reuniunii extraordinare de la Bruxelles, ideea instituirii unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina. „A fost evocat subiectul, iar statele aliate au convenit că nu trebuie să avem avioane NATO în spaţiul aerian ucrainean sau trupe NATO la sol, deoarece ne-am putea trezi cu un război total în Europa”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.La rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a argumentat, potrivit CNN, că instituirea de către NATO a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina ar risca să conducă la un „război total în Europa”.Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut evitarea implicării Alianţei Nord-Atlantice într-un conflict direct cu Rusia, pledând pentru continuarea eforturilor diplomatice pentru un armistiţiu în Ucraina. Într-un interviu acordat postului ZDF, Olaf Scholz a insistat că NATO nu trebuie să ajungă la o confruntare militară directă cu Rusia. Acest lucru ar atrage după sine o escaladare dramatică a situaţiei din Ucraina, ar genera pericole majore. De aceea, nu va exista nicio decizie în sensul implicării statelor NATO la nivel militar”, a subliniat Olaf Scholz.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php