Criza demografică afectează România: Guvernul a aprobat aducerea a 100.000 de muncitori străini în țară

2 872

Guvernul Ciucă a aprobat majorarea puternică, pentru anul viitor, a numărului avizelor care pot fi acordate muncitorilor străini, la 100.000 de lucrători, după ce în 2021 a fost stabilit inițial un contingent de 25.000 angajați, dublat ulterior la un total de 50.000, informează Profit.ro.

Conform sursei citate, executivul a argumentat prin deficitul de forță de muncă înregistrat în România, reflectat și din numărul de solicitări din partea angajatorilor care doresc să recruteze cetățeni străini din afara UE. În vară, când a dublat limita la 50.000, premierul Cîțu a arătat că necesarul de forță de muncă pe piață este de 160.000 de lucrători.

Cauzele profunde ale acestui deficit pe piața muncii sunt constituite de criza demografică prin care trece România, atât din cauza plecării masive a românilor în străinătate, cât și a nașterilor din ce în ce mai reduse ca număr.

În 2021, în România s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol încoace.

Criza forței de muncă se resimte tot mai mult în toată țara. În timp ce zeci de mii de muncitori din Asia vin în România și sunt de mare ajutor în special în sezonul estival, lucrătorii români calificați migrează spre Occident.

Date analizate de Profit.ro relevă că numărul de muncitori străini pregătit să fie acceptat acum de Guvern este cel mai mare de până în prezent, având în vedere că, de exemplu, în 2018 au fost acceptați în final 15.000 de angajați, iar în 2017, 2016 și 2015 – 5.500, plafon suplimentat ulterior, dar nu la nivelul gândit acum.

Între timp, pentru a diminua din deficitul de forță de muncă, Parlamentul a decis că angajatorii sunt exceptați de la obligația obținerii avizului de angajare în cazul angajării cetățenilor din R. Moldova, Ucraina și Serbia, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic. Drept urmare, cetățenii acest state, care doresc să intre pe teritoriul României în scopul desfășurării de activități lucrative, pot solicita viza de lungă ședere pentru angajare în muncă fără a fi necesară prezentarea copiei avizului de angajare.

via R3Media

2 Comments
  1. IO...gerules says

    Oare?ROMANIA ESTE O TARA CUMPARATA NU CUCERITA.In aceasata situatie toate nivelele de conducere executa ordine sub masca”dispozitiilor”Toate aceste nivele de conducere sant ocupate ochi de personal jidanesc,care se buluceste,ca sobolanii sa urce pe cadavre.Romania traeste cea mai neagra perioada istorica din toate timpurile.Sa nu ne mai mintim,Romania merge in colaps spre groapa,supta la maximum de jidanimea lumii,care vrea o Romanie a lor,una jidaneasca,fara traditii,fara istorie,fara cultura si fara viata autohtona.Inlantuind Miscarea Legionara jidanii nu mai au nici-o opozitie,i-i s-a inchis gura poporului roman.Aducerea”muncitorilor”straini in Romania este o strtegie de golire a spatiului fizic si spiritual romanesc pe teritoriul tarii.Jidanii sant specialisti in jonglerii.Multi zic ca jidanii sant destepti.NU,sant educati la singe in procedee criminale ascunse,perfide si neumane.Astia nu sant oameni.Sant animale extraterestre saprofite pe suprafata planetei noastre,daca o mai fi a noastra…?Nemernicii stau mereu,mereu pe pozitii de atac,asta e menirea si educatia lor dupa Talmud.Odraslele lor sant crescute in spiritul urii si dispretului total fata de tot ce nu e jidanesc.E teribil ,aproape de neinteles cum poate o”secta” sociala sa traiasca in dubla existenta spirituala?Pentru astia(in majoritate)nu exista frumusetea pe care ne-o da Dumnezeu prin toate fenomenele existentei planetare.Astia trec prin toate in mars de cucerire di distrugere,prin primaveri de rai,veri incarcate cu efervescenta muncii si toamne bogate in hrana binecuvantata data de Dumnezeu,cu iernile la gura sobei in care se impletesc odihna trupeasca si se mangae spiritualitatea omului cu visuri care duc spre cer.Jidanii nu au asa ceva.Ei nu au in legea lor de existenta bucuria muncii.Ei au ascunse cu frica minciuna,excrocheria si invrajbirea lumii inonjuratoare pe care o percep ca pe un dusman care trebue distrus.

  2. IO...gerules says

    Nu stiu ce-au facut jidanii in Israel,cum supravietuesc?Ei au fost adusi in Israel,ca-n lagarele”de exterminare”din Germania,numai jidani amarati,fizic si material.Asta a fost alegerea fascistilor”nemti”,care conducea Germania interbelica si care o conduc si acum.Fascistii germanii nefiind altii decat jidanii imbracati in blanuri de oi germane.Jidanii din Israel sant de fapt aluatul pe care-l framanta sionismul pentru a-si atinge scopurile lor criminale.Sarmanii jidani din Israel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php