S-a rezolvat criza alimentară: Comisia Europeană ne dă voie să mâncăm GREIERI. Este a treia INSECTĂ pe care CE o propune pentru mesele europenilor

1 662

Comisia Europeană a autorizat, joi, includerea greierului de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă emis de executivul european

Greierele de casă este a treia insectă care a fost aprobată pentru consum în Uniunea Europeană după ce, în iulie 2021, a fost emisă aprobarea pentru viermele galben uscat, iar în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare. Greierele de casă a primit autorizație spre a fi consumat atât în formă congelată, uscată sau pudră.

Această autorizaţie a Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunțită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea. Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume. De asemenea, în contextul strategiei „De la fermă la farfurie”, insectele au fost identificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziția spre un sistem alimentar mai sustenabil.

Cu alte cuvinte, mai-marii europeni doresc renunțarea la sursele de mâncare tradiționale, considerate poluante și nesustenabile, în schimbul unora „alternative”.

Sursa: R3Media

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Nenorocitii naibii,jidanii manipulatori pe muche de crime,gasesc tot felul de pretexte pentru a umilii omenirea.S-or manca si insecte prin anumite zone terestre,depinde de traditii,de indeletnicirea populatiei,de educatie si de munca acesteia.Prin Europa nu prea s-a impamantenit acest fel de meniu,pentruca Europa are radacinile infipte in neamul stravechi al pelascilor traci,si ai getilor de aur,un neam harnic care folosea glia pamantului pentru roadele sale spre hrana sanatoasa a fiintelor crescatoare pe el.Dar pentru astfel de meniu alimentar nu e necesara hotararea,decizia si ordinile mai marilor din lume.Tara arde si babele jidovesti se piaptana pe la varfurile Europei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php