A murit Claudiu Iordache, unul dintre eroii revoltei din decembrie 1989 de la Timișoara. Ultima postare: Nu mi-aș fi putut imagina că peste 31 de ani vom ajunge la un regim mai represiv decât al lui Ceaușescu!

2 1.260

Claudiu Iordache, unul dintre eroii revoltei de la Timișoara din 1989, a murit subit, la doar două săptămâni după ce și-a sărbătorit ziua de naștere.

„Cu două săptămâni în urmă şi-a sărbătorit ziua de naştere împreună cu noi, în bucurie şi voie bună, împărtăşindu-ne gânduri pentru prezent şi planuri pentru viitor, planuri pentru cărţile la care lucra şi a căror publicare o pregăteam împreună, dar mai ales pentru Crăciun, Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus, pe care o aştepta cu nerăbdare de copil, cu bucurie nespusă în suflet, precum în fiecare an al vieţii noastre. A plecat atât de neaşteptat, de nedrept, încât şocul plecării sale este copleşitor, striveşte sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înţeleagă. Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie așa. Și el a plecat”, anunță familia, pe Facebook.

Claudiu Iordache s-a născut în 3 noiembrie 1942 şi a fost unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara. Claudiu Iordache a fost parlamentar în Adunarea Constituantă (1990-1992), prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naționale (1990-1991), dar şi consilier de stat la Preşedinţia României, în 2004, în mandatul de președinte al lui Ion Iliescu. Ulterior, a devenit director general al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (în perioada 2004 – 2018).

A fost poet, dramaturg, prozator, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor, iar din 2014 era şi cetățean de onoare al Timișoarei.

Claudiu Iordache a fost un apărător al drepturilor și libertăților cetățenești și după 1989. El a denunțat, recent, regimul care a instaurat restricții pe bază de vaccin. Într-o postare de pe 29 octombrie, Claudiu Iordache scria: „Nu mi-aș fi putut imagina că peste 31 de ani vom ajunge la un Regim mai represiv decât al lui Ceaușescu!”.

În timpul anului trecut, el a cerut public președintelui Iohannis să renunțe la măsurile „represive și anticonstituționale” de combatere a pandemiei. „Lăsați România în pace”, scria el atunci.

via R3Media

2 Comments
  1. DIANA says

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE! PACAT DE SINGELE VARSAT IN DECEMBRIE 1989 PENTRU CA TINERII DE-ATUNCI AU LUPTATPENTRU LIBERTATE SI DREPTURI -CARE ACUM SINT GROSOLAN INCALCATE!

  2. IO...gerules says

    Regimul lui Ceausescu nu a fost un regim represiv.Nicolae Ceausescu a realizat pentru prima oara in istoria Romaniei inaltarea poporului roman.Daca ramaneau Legionarii la putere,in frunte cu Corneliu Zelea Codreanu,nu cu H.Sima,Romania arata cam la fel cum a facut-o Ceausescu:cu orase transformate in minunatii ale tarii,cu o industrie de invidiat,cu o agricultura,care putea hranii Europa de cateva ori dintr-un an agricol,cu scoli si universitati de performanta,cu un nivel de comfort al populatiei care intrecea occidentul…,dar a fost mintit.manipulat sa nu anunte public plata unui imprumut dela excrocii planetari,care cerea plata acestuia cu o dobanda echivalenta cu valoarea aurului dela Rosia Montana.Daca romanii stiau acest lucru nu mai avea loc nici o”revolutie”.Poporul roman i se alatura lui Ceausescu in privinta stransului curelei pentru o perioada de timp,nu prea mare.Dar propaganda ticalosilor care au pregatit lovitura de stat din ’89 a folosit acest lucru,omisiunea adevarului,si a intaratat Romania prin interventii de spionaj,si minciuni propagate de postul de radio jidano-american de pe teritoriul Germaniei”Europa Libera”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php