Comisiile de Sănătate și Juridică ale Senatului au avizat, NOAPTEA CA HOȚII, legea care prevede certificatul obligatoriu de „vaccinare” pentru angajații de la stat și privat

0 1.189

În cadrul unor ședințe ținute noaptea, în care unii dintre membrii nu au fost prezenți, dar „și-au lăsat votul”, Comisiile de Sănătate și juridică au avizat pozitiv proiectul de lege 454/2021, inclusiv cu amendamentele propuse de F. Cîțu și Raluca Turcan.

Conform acestor amendamente, angajații tuturor instituțiilor de stat – mai puțin cele judecătorești – vor fi obligați să se vaccineze sau să se testeze zilnic pe banii lor. Același registru va fi aplicat și operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan.

Cei care au votat pentru au fost senatorii PNL, UDMR și USR, în timp ce AUR și PSD s-au opus. Proiectul va intra în dezbaterea plenului Senatului. Printre domeniile incluse în proiect sunt educația, sănătatea, dar și Parlamentul. Prevederile nu se aplică autorităților și instituțiilor din cadrul autorității judecătorești.

Angajații care nu au certificat verde pot fi suspendați timp de 30 de zile și ulterior pot fi concediați, potrivit proiectului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php