Protest masiv la Roma împotriva certificatului verde. Mase imense de oameni au mărșăluit pe străzile Capitalei Italiei spre biroul premierului Mario Draghi

0 1.180

Mii de manifestanți au mers sâmbătă pe străzile principale ale Romei, mulți ciocnindu-se cu poliția, pentru a protesta împotriva unei reguli guvernamentale care impune așa zisele vaccinuri anticovid sau teste negative pentru a putea merge la job începând cu săptămâna viitoare.

Certificatul, cunoscut sub numele de „Green Pass”, intră în vigoare pe 15 octombrie și se aplică locurilor de muncă publice și private. Protestatarii au organizat mai întâi un protest puternic în Piazza Del Popolo. Apoi, manifestanții au părăsit piața și s-au ciocnit cu poliția în timp ce se îndreptau spre Parcul Villa Borghese din apropiere și apoi pe Via Veneto, într-un marș neautorizat.

Poliția i-a împiedicat să meargă pe o stradă care trece pe lângă biroul premierului Mario Draghi. Totuși, un grup de protestatari a reușit să continue marșul pe o altă stradă din centrul istoric care duce până lângă biroul premierului. Poliția a format un cordon și a acționat cu tunuri de apă pentru a împiedica accesul la sediul guvernului italian.

Mulți protestatari au ridicat pumnii strânși și au fluturat steaguri italiene strigând „Libertate!”.

Rai State TV a declarat că au fost cel puțin 10.000 de manifestanți, în timp ce organizatorii au spus că au fost 100.000. Cel puțin un protestatar a fost rănit, potrivit RAI.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php