Urmează suspendarea lui Iohannis?

0 972

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a explicat, miercuri seara, care sunt pașii care vor urma dacă preș. K. Iohannis prelungește criza politică în care se află România după ce guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Întrebat fiind, în cadrul unei emisiuni televizate dacă AUR a discutat cu alte partide despre suspendarea preș. Iohannis, în contextul în care AUR a anunțat că strange semnături în acest sens, senatorul Claudiu Târziu a răspuns:

„Vom avea discuții cu toți actorii politici importanți în momentul în care vom constata că acest demers trebuie dus până la capăt. Noi am dovedit deja că suntem foarte hotărâți atunci când ne propunem ceva și că suntem în stare să schimbăm percepția publică si mai ales indecizia unor partide.

(…) Deocamdată încă mai tragem nădejde că d-l preș. K. Iohannis va adopta o atitudine mai potrivită cu statutul domniei sale, și anume că va încerca să fie pe cât se poate de imparțial, obiectiv și responsabil și să procedeze la consultări reale”, a explicat copreședintele AUR, Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, preș. Iohannis a încălcat Constituția de mai multe ori, ultima dată fiind prin implicarea în alegerile interne PNL.

„După cum știm, dânsul deja are la activ mai multe încălcări ale Constituției, ultima fiind amestecul în alegerile interne ale unui partid, mă refer la PNL, moment în care a făcut campanie și susținere pentru unul dintre candidați, în speță pentru d-l F. Cîțu, pentru ca acesta să iasă președinte al PNL.

Știm că în campania electorală de anul trecut domnul președinte a jucat de partea PNL, fără niciun fel de opreliște, fără niciun fel de jenă constituțională și acum ar mai fi un pas pe care urmează să îl facă, și anume acela de a prelungi criza politică în care ne aflăm, pentru că dacă deja a amânat pentru săptămâna viitoare consultările, cam într-acolo vedem că se îndreaptă lucrurile”, a mai spus Claudiu Târziu.

via RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php