Ludovic Orban a demisionat. Premier interimar – generalul Ciucă

1 1.586

Ludovic Orban a anunțat în această seară că își dă demisia din funcție, dar rămâne președinte al PNL, anunță publicația Punct News.

Se pare că decizia a fost luată în urma discuției avute cu președintele Klaus Iohannis, din cursul acestei zile.

”Am luat decizia astăzi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care îşi doresc modernizarea, dezvoltarea României. Decizia mea vreau să arate un lucru foarte clar: că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru și că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta care susţin orientarea euro-atlantică și să fructifice oportunitățile pentru a putea crește calitatea vieţii”, a declarat Orban.

Ministrul Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, a fost desemnat prim-ministru interimar până la formarea noului Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

„Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată în anunț.

1 Comment
  1. Moraru Ionut says

    Si nenea dictatorul a pus prim-ministru un sef de stat major ca in dictaturile militare din Africa. Atata poate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php