Secretarul de stat american: „Va exista o tranziţie lină spre o a doua administraţie Trump”

0 1.232

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a promis marţi o „tranziţie lină” spre un „al doilea” mandat al republicanului Donald Trump, relatează AFP.

Întrebat despre măsurile luate de Departamentul de Stat, un minister-cheie în materie de securitate naţională, pentru a ajuta tranziţia spre echipele preşedintelui ales, el a răspuns: „Va exista o tranziţie lină spre o a doua administraţie Trump”, scrie agerpres.ro.

„Vom număra toate voturile”, a adăugat el într-o conferinţă de presă, dând asigurări că liderii din întreaga lume sunt conştienţi că este vorba de „un proces juridic” care „va lua timp”.

Între timp, Real Clear Politics, un agregator al rezultatelor publicate de canalele mass-media și al sondajelor prezente pe piață, revine asupra proiectiei anterioare a câștigătorului statului Pennsylvania arătând că rezultatul final este încă indecis.

Arizona, Georgia, Michigan, Wisconsin și Pennsylvania, Nevada sunt statele unde sunt acuzații de fraudă ce vor fi investigate (in Georgia și Wisconsin se pare că va exista o renumărare a voturilor)

Situația din Pennsylvania, stat-cheie ce dă 20 de electori, este extrem de complicată. Acolo, potrivit smartradio.ro, peste 80.000 de buletine de vot prin corespondență nu sunt valide. Aproximativ 51.000 de buletine de vot au fost marcate ca fiind sosite a doua zi după ce au fost trimise prin poștă – o viteză extraordinară având în vedere termenele de livrare ale Serviciului Poștal al Statelor Unite (USPS).

Aproape 35.000 au sosit în aceeași zi în care au fost expediate – aproape imposibil.

Peste 23.000 de alte voturi au o dată de sosire înainte de data trimiterii – din nou imposibil.

Peste 9.000 nu au o dată de expediere…

via Napoca News

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php