SLUJBE fără credincioși! Baia Mare, Gherla, Zalău și Slobozia, în carantină timp de 14 zile

0 1.258

Se instituie măsura de carantină zonală începând cu data de 11.11.2020, ora 17.00, pentru o perioadă de 14 zile pentru municipiul Baia Mare”, se arată în ordinul DSU publicat pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, conform EVZ.

Man self isolating at home

Timp de două săptămâni, cu posibilitatea prelungirii acestui termen dacă numărul infectărilor nu scade, vor fi impuse restricții asemănătoare celor din starea de urgență: slujbele religioase se vor ține fără public, însă bisericile rămân deschise pentru credincioși în vederea rugăciunii individuale; este permis accesul a maximum 16 persoane (inclusiv oficianții) în biserică la slujbele cu caracter privat, precum botezurile, cununiile sau înmormântările, potrivit paginii web eMaramures.ro

A orfost limitat programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21:00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care vor avea program nonstop și în care personalul de serviciu va deservi clienții la geam.
Se limitează numărul de persoane în incinta hypermarket-urilor, supermarket-urilor și magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanțare fizică, cu asigurarea pentru clienți a unei suprafețe de 4 mp (din suprafața utilă a magazinului) și cu păstrarea distanței de 2 m între persoane.
În zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale își vor suspenda temporar activitatea pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice, cu excepția agenților economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.
Vor putea comercializa în zilele de sâmbătă și duminică produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem ”take-away”/catering, agenții economici din centrele comerciale (zona fast food). Își suspendă temporar activitatea, în zilele de sâmbătă și duminică, pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologie, inclusiv agenții economici din centrele comerciale care au acces din exterior (parcare) în magazinele comerciale.
Agenții/operatorii economici în domeniul comercializării produselor de bricolaj își vor suspenda temporar activitatea, pentru o perioadă de 14 zile, în zilele de sâmbătă și duminică.
Sunt închise pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice, locurile de joacă de stat sau private amplasate în spații închise și deschise.
Operatorii economici publici și privați care desfășoară activități de transport persoane/ și care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în stațiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor.
Activitatea acestora se va desfășura în următoarele condiții: prin ocuparea a 50% din locurile existente pe scaun în fiecare vehicul și cu respectarea normelor de protecție sanitară stabilite în perioadă stării de alertă.

Din ce în ce mai multe localități din Ardeal intră în carantină
După municipiile Zalău și Gherla, autoritățile din Maramureș au carantinat municipiul Baia-Mare și propun aceeași măsură pentru alte câteva localități (Tăuții Măgheruș și Săcălășeni). De asemenea, o nouă localitate din județul Cluj, Mintiu Gherlii, a intrat în carantină pentru următoarele 14 zile.O măsură similară a fost luată miercuri pentru municipiul Slobozia și a intrat în vigoare joi la miezul zilei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a hotărât, miercuri seară, carantinarea zonală a municipiului Slobozia începând cu data de 12 noiembrie, ora 12,00, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit informațiilor făcute publice de Instituția Prefectului.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php