Regizorul Cristi Puiu a refuzat să-și pună masca la TIFF: În 1989 niște tineri au spus NU dictaturii

3 1.294

Invitat la festivalul de film TIFF, regizorul Cristi Puiu a refuzat să poarte masca. În momentul în care a fost invitat pe scenă a intrat cu masca în mână, refuzând să o poarte chiar dacă organizatorii i-au solicitat acest lucru.

Făcând referire la Revoluția din 1989, acesta a spus că ,,au existat niște oameni indisciplinați în România care au spus NU dictaturii”. Cristi Puiu a ținut să-i roage pe oameni să plece când simt că nu mai rezistă să stea cu masca de protecție, moment în care câteva persoane din public au început să-l aplaude.

,,Am înțeles că de mâine se poartă mască de protecție în aer liber la Cluj. Îmi pare rău pentru dumneavoastră. Este un film de 200 minute. Să stați cu masca pe față și să vă uitați la un film de 200 de minute este inuman. Vă rog să plecați când simțiți că trebuie să ieșiți. Când nu mai suportați să plecați. Vă rog foarte mult!

Dacă dumneavoastră sunteți astăzi aici și vă uitați la un film este pentru că au existat niște oameni indisciplinați în România în Decembrie ’89 care au spus nu dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite. Există un virus, dar tonul autorităților statului este inacceptabil. Oamenii la Cluj sunt disciplinați și atenți la aceste detalii (cu referire la normele de distanțare socială), doar că orice abuz trebuie amendat. Dacă nu o faceți dumneavoastră, prin vot de această dată, nu o face nimeni.

Respect distanțarea socială și port masca de fiecare dată când intru într-un spațiu închis, dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeți în mâini, credeți-mă că o să mergeți în mâini, pe Eroilor”, a spus regizorul Cristi Puiu.

3 Comments
 1. vlad tepes says

  Are dreptate, Cristi Puiu! Din pacate, nu mai suntem decat o biata umbra bolnava a poporului care invingea armatele nesfarasite ale Imperiului Otoman, sub conducerea inteleapta a domnitorului Stefan cel Mare, a celui care faurea Unirea Tarilor Romane sub conducerea lui Mihai Viteazul sau a celor care in 1917 se jertfeau cu arma in maini si cu Biblia in ranita, spunandu-le raspicat Fritzilor ca, „Pe aici nu se trece”!
  De fapt, nici numai suntem popor, ci doar o populatie cu nevoi de consum, gata sa ne cedam si ultimele libertati pe care inca le mai avem si apoi sa fim pusi in lesa si cu botnitza, de catre Iudele care ne conduc! Vai de capul nostru, ca neam!

 2. Liliana says

  Inteligentă și firesc, echilibrată această atitudine. Cu deosebit respect.

 3. IO...gerules says

  Atentiune roamani?Luati exemplu de demnitate,nu va fofilati la umbra disciplinei de cap de coloana miseleasca.Acest virus este maciuca cu care va da la cap invadatorii tarii voastre,iar voi CIUCa bataii lor.Mergegti in maini domnilor si-n buricele degetelor pentruca asa vi se ordona in mod medicalesc,in mod doftoricesc.fraierilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php