Centenarul Tratatului de la Trianon: Rugăciuni în toate bisericile din țară pentru eroii români

0 1.582

Eroii, soldații, luptătorii, diplomații români și toți cei care au contribuit la realizarea României Mari și recunoașterea acesteia pe plan internațional vor fi pomeniți, joi, în timpul Sfintei Liturghii și la slujba Parastasului în toate bisericile din Patriarhia Română.

La toate bisericile din Patriarhia Română, în timpul Sfintei Liturghii și la slujba Parastasului pentru eroi din data de joi, 4 iunie 2020, vor fi pomeniți eroii, soldații, luptătorii, diplomații români și toți cei care au contribuit la realizarea României Mari la nivel național, între anii 1916-1918, și recunoașterea acesteia pe plan internațional, în special prin Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920. Veșnica lor pomenire din neam în neam!”, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române transmis, miercuri.

Acțiunea face parte manifestările privind Centenarul Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920 – 4 iunie 2020). 

La 4 iunie 1920, la Trianon, a fost semnat tratatul cu Ungaria, din partea României, prin care era confirmată unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php