ÎPS Teodosie a împărtășit sâmbătă oamenii așa cum se face de 900 de ani: din același potir și cu aceeași linguriță

1 1.250

ÎPS Teodosie a slujit sâmbătă Sfânta Liturghie, în incinta Catedralei Arhiepiscopale din Constanța, eveniment la care au luat parte mai multe persoane, dintre care unele s-au și împărtășit.

Ierarhul tomitan i-a împărtășit pe credincioși în același mod în care Biserica a făcut-o timp de nouă secole, respectiv cu aceeași linguriță și din același potir.

ÎPS Teodosie anunțase deja că va împărtăși oamenii ca și până acum. De altfel, în comunicatul Bisericii publicat pe siteul agenției Basilica, Patriarhia Română anunțase că nu va accepta sub nicio formă lingurițe și alte obiecte de unică folosință.

Digi a profitat de ocazie pentru a dezinforma, scriind că BOR ar fi spus, „ după redeschiderea bisericilor, că slujbele vor avea loc în curtea bisericilor și nu se va face împărtășanie”. 

În realitate, comunicatul Patriarhiei nu menționează interzicerea sau excluderea sfintei împărtășanii, precizând doar că aceasta nu se va face cu obiecte de unică folosință. De asemenea, Patriarhia a precizat că o decizie comună se va lua după 1 iunie, ceea ce înseamnă că până atunci Împărtășania rămâne la latitudinea ierarhilor, după cum ne-a precizat un teolog.

Digi24 mai scrie că gestul ÎPS Teodosie ar încălca legea, deși nu există niciun act normativ în acest sens. Postul Digi24 a a mai fost sancționat, inclusiv recent, pentru știri false despre Biserica Ortodoxă Română.

Din reacțiile de pe rețelele de socializare, credincioșii ortodocși au salutat gestul ÎPS Teodosie.

Sursa: ActiveNews

1 Comment
  1. vlad tepes says

    Vrednic este!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php