Luat la țintă de Institutul „Elie Wiesel” pentru o poză din propria casă, în care pe fundal apare Mareșalul Ion Antonescu

2 1.425

Prof. Florian Bichir, conferențiar l  Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, care este și cercetător științific al Academiei Române și membru al Comisiei Române de Istorie Militară, a fost atacat de către Institutul „Elie Wiesel” pentru că a postat pe net un selfie din propria casă, în care se poate observa un tablou cu Mareșalul Ion Antonescu.

Prin șefa Serviciului Administrativ – Comunicare, Elisabeth Ungureanu, Institutul a precizat că „Menționăm că postarea a atras sute de vizualizări, peste o sută de comentarii și câteva distribuiri. Având în vedere OUG nr. 31/2002, modificată prin legea nr. 217/2015, considerăm că postarea reprezintă o provocare la adresa instituțiilor statului (parchet și poliție) care ar trebui să se autosesizeze”, relatează G4Media.

Bichir a comentat scurt :”Este spațiu intern, spațiu privat. Vă mulțumesc!”.
La rândul său, Ministerul Apărării Naționale a precizat că nu răspunde pentru postările personalului civil și militar din spațiul online.
„Opiniile personale postate în conturile individuale ale personalului din cadrul MApN, deschise în nume propriu pe rețelele de socializare, nu reprezintă punctul de vedere al instituției militare. Referitor la postarea de pe contul personal de Facebook al conf. univ. dr. Florian Bichir, menționăm că aceasta nu are legătură cu activitatea și atribuțiile profesionale stabilite în cadrul Facultății de Securitate și Apărare din Universitatea Națională de Apărare «Carol I», fiind o postare personală”, a arătat MAPN.
Ion Antonescu a fost conducătorul României în perioada 6 septembrie 1940 – 23 august 1944, fiind ulterior arestat de către comuniști și condamnat pentru crime de război în cadrul unui proces organizat de către „Tribunalele poporului”, în timpul ocupației sovietice a țării. A fost executat prin împușcare la 1 iunie 1946.

Sursa: Active News

2 Comments
  1. Moraru Ionut says

    PUTEM SA VOMITAM PESTE CE A ZIS INSTITUTUL PENTRU FURATUL ISTORIEI ROMANILIR??
    NEA FLORIANE CAND AI PUS CAMERE DE LUAT VEDERI IN TOATA UNIVERSITATEA LE-AI PUS DEGEABA, MA DEMASC ACUM. EU TI-AM SCRIS PE TABLA CA NU A EXISTAT NICIODATA HOLOCAUST IN ROMANIA SI NICIUNDE. MARS SAU VINO CU ARGUMENTE!

  2. vlad tepes says

    Sobolanii clasei politico-securistice dombovitene ca „vajnici” urmasi ai securistilor, tortionarilor si alogenilor din anii ’50, ne pregatesc acum, sub pretextul acestei „Pandeprostii”, un nou Experiment Pitesti! 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php