Slujba de Înviere oficiată în jurul lăcaşurilor de cult! Să luăm Lumină!

2 1.454

Această pandemie gravă de virus Covid 19 şi de frică a ajuns la extrem. A scos în evidenţă neputinţa statelor şi ştiinţei de a putea vindeca o boală virală periculoasă. Ştiinţa, care în ultima sută de ani, a fost ridicată la rangul de religie secularistă se dovedeşte neputincioasă şi că nu are încă antidotul la boala trupului, care treptat prin izolare pe termen lung va deveni şi o alienare mentală a umanităţii cu soluţii totalitare.

Tocmai de aceea, în aceste momente grele şi tensionate, când guvernele lumii şi medicii nu pot identifica soluţii reale de stopare a pandemiei, trebuie să apelăm la speranţă, pentru ca Dumnezeu sau „mama natură”, cum le place ateilor să spună, să se reîntoarcă cu faţa la umanitate. Credinţa şi rugăciunea sunt antidotul de succes al acestei pandemii. Fără speranţa şi miracolul credinţei sistemul imunitar mondial se prăbuşeşte de boală, frică, izolare şi apoi sigur de foame. E în logica istoriei acest lucru. „femeie, credinţa ta te-a vindecat”. De aceea, acţiunea societăţii civile creştine din România „Deschideţi Bisericile de Înviere” mi se pare de bun augur şi corectă pentru întărirea fibrei morale a românilor şi aducătoare de speranţă. Oamenii trebuie să ia de Paşti, Lumină, nu întuneric, altfel ne prăbuşim la propriu, dincolo de pandemie. Deşi controversat în presă, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a spus într-un mesaj video că nădăjduiește ca aceia care „au silit” Biserica să-și închidă porțile, să le dea voie credincioșilor să participe la slujba de Înviere, respectând toate indicațiile medicale. Lucrurile au luat o amploare atroce şi neînţeleasă și autoritățile au intervenit acolo unde nu se cuvine să intervină crede părintele Constantin Sturzu. „Acea adresă de la DSP din Constanța, trimisă Arhiepiscopiei Tomisului, este o ingerință de nepermis. Așa cum noi nu spunem statului ce măsuri să ia și nu le explicăm medicilor cum e bine să trateze un bolnav, tot așa nu ni se poate spune nouă cum să împărtășim credincioșii, când e vorba de esența cultului, când e vorba de Însuși Trupul și Sângele Domnului”. Până la urmă unde este logica măsurilor militare: nu este mai mare pericolul răspândirii pandemiei prin participarea la o slujbă religioasă în aer liber cu distanţare, decât să te baţi unul de altul, cu cărucioarele la supermarket în interior!? Soluția la criză nu este numai fizică, ci mai ales metafizică!

Sunt voci realiste din B.O.R. care cheamă la luciditate pastorală şi de mărturisire a credinţei în vremuri de restrişte. Nimeni nu spune ca în perioada pandemiei să se facă slujbe în interiorul Bisericii, cu mulţimi care pot ajuta la propagarea virusului, dar ca în Georgia sau Bulgaria se pot desfăşura slujbe religioase afară, în jurul bisericilor, cu respectarea distanţării sociale şi a regulilor igienico-sanitare. Dar totuşi „să dăm Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu”. Dacă interzicem slujba de Înviere, tăiem sursa noastră de energie dumnezeiască, a vindecării individuale şi colective ca naţiune. Vom bloca speranţa în vindecare trupească şi morală a naţiunii, iar un sistem imunitar colectiv prăbuşit duce la anarhie. Dacă îl vom trăda pe Hristos cum ne vom mai uita în sufletele şi conştiinţele noastre după pandemie? Mustrările interioare vor prăbuşi fibra naţională şi morală ca neam.

Premierul bulgar Boiko Borisov are o altă viziune eschatologică asupra lumii faţă de politicienii români, destui atei sau poate subordonaţi structurilor secrete secularisate şi intereselor financiare străine. Bulgarul a declarat, zilele trecute, răspunzând unor întrebări privind posibila închidere a bisericilor, că nu poate lua o astfel de decizie. „Am transmis mitropoliților, când îi sun, dar și ei mă sună ca să mă întărească, – să facă tot posibilul ca enoriașii să respecte izolarea socială, să nu se adune mulți la un loc, să dezinfecteze icoanele. Să ia toate măsurile pe care le-am transmis oficial. Știu mulți atei care tot repetă: „Bisericile să fie încuiate!”, a spus premierul bulgar, potrivit lumeacredinței.com. „Pentru orice tip de acțiune am voință și curaj să fac tot ce se cuvine. Însă nu pot închide bisericile! Eu sunt om credincios (și-a facut semnul Sfintei Cruci). De la această criză numai Dumnezeu ne poate scăpa!”, a adăugat șeful guvernului de la Sofia. Șeful Statului major național operativ de la Spitalul militar din Sofia a spus că Bisericii Ortodoxe Bulgare i-au fost făcute doar niște recomandări, însă stă doar în competența și drepturile Sfântului Sinod bulgar să hotărască dacă bisericile se vor închide sau nu. Biserica Ortodoxă Bulgară anunța recent că slujbele rămân deschise publicului față de bisericile ortodocșii online din România. Biserica a decis să susțină acțiunile statului pentru combaterea noii epidemii, dar în același timp va menține bisericile deschise pentru slujbe. Statul bulgar, prin reprezentanţii lui, a dovedit că sunt echilibraţi şi respectă libertatea religioasă şi morală a poporului.

Ortodoxia digitală sau biserica online este o utopie, un surogat de vreme rea şi trecătoare. Biserica este comuniune şi cuminecare cu Dumnezeu. Până la urmă să nu uităm că tinerii români la revoluţia din decembrie 1989, cu piepturile dezgolite în faţa gloanţelor armatei şi securităţii au scandat: Vom muri şi vom fi liberi! Tinerii de atunci crescuţi în regim totalitar au înţeles că libertatea este mai importantă decât moartea sufletească. De aceea, este o mărturisire eschatologică, ca în Noaptea de Înviere, să se oficieze Slujba de Înviere în aer liber, în jurul bisericilor şi mănăstirilor, cu respectarea distanţării „sociale” şi a regulilor igenico-sanitare, dar cu inimile împreună, pentru ca poporul să ia Lumină. Nu cred în renaşterea speranţei şi vindecării poporului român prin ordonanţe militare, care ne cer să stăm închişi în case să luăm întuneric de Paşti ca să cântăm, în acest paradox, de pe balcoane „Hristos a Înviat!” E o înşelătorie morală! Nu trebuie să ne întoarcem faţa de la Hristos într-un moment când ştiinţa este neputincioasă în faţa pandemiei. Vindecarea va veni prin El, care va ilumina savanţii pentru a găsi leacul. Slujba de Înviere oficiată în aer liber în jurul lăcaşelor de cult durează circa o oră, dar Lumina speranţei adusă de români în case va fi vindecătoare şi va ilumina întunericul unei lumi tot mai urâţite de frică şi totalitarism. „Atât cât sunt în lume, Eu sunt Lumina lumii”. Cine are interesul să rupă poporul român de Cer şi de ce? „Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!”

de Ionuţ Ţene NapocaNews

2 Comments
  1. Dan says

    de unde scoateti aceste inventii ca „nu exista antidot” la o banala gripa precum COVID-19 ?!
    Exista puzderie: de la paracetamol si algocalmin, la banala chinina ( care costa 50 de bani) sau hidroxiclorochinina ( varianta sintetica a chininei), si multe alte antivirale s.a. …….

    1. Alexandru Mihail says

      Opinia este a domnului Ionut Tene, articolul fiind preluat de pe site-ul NapocaNews. Ideea principala pentru care l-am preluat era necesitatea redeschiderii bisericilor. In rest asupra acestui virus si chiar asupra masurilor de contracarare parerile expertilor sunt impartite, cele care au deranjat naratiunea oficiala nefiind preluate decat de media alternativa mass media oficiala nefacand altceva decat sa isterizeze si sa panicheze populatia la unison…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php