De ce e la modă să înjuri Biserica și preoții

0 1.106

Banii sau viața (adevărată) ?

Un corp intermediar situat între popor și stat este prin excelență, biserica.
Dacă în alte religii separația între biserică și stat este confuză sau chiar inexistentă, în cazul creștinismului lucrurile au fost clarificate de la început prin „Dați cezarului cele ale cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu” (Matei 12, 17).

Image result for vulturul bicefal bizantin

Ba mai mult decât atât vulturul cu două capete, un simbol bizantin, semnifică prin cele două capete statul și biserica, iar prin corpul comun același popor. Cu alte cuvinte cele două sunt separate, însă sunt din același popor.

Statul acționează întotdeauna prin forță și niciodată prin convingere.
Statul îți ia în fiecare lună vreo 45% din banii pe care îi câștigi, statul îți ia pentru fiecare produs cumpărat 5%, 9% sau cel mai adesea 19% din valoarea produsului prin intermediul TVA, statul îți aplică taxe, impozite și directive prin forță și fără să îți ceară vreodată părerea.

Iar dacă te împotrivești ai toate șansele să o sfârșești rău și chiar să fi privat de libertate!

Ori ce înseamnă de fapt a lua jumătate din banii câștigați de cineva?

Omul își investește timpul și practic viața pentru a obține o sumă de bani cu care să trăiască și să-și întrețină familia, ori a confisca jumătate din banii câștigați de acesta înseamnă să-i furi practic jumătate din timpul său!
Ori cu ce drept vii tu stat să confiști jumătate din viața cuiva?

Poate 10% pentru cele ce țin de siguranța cetățenilor și a statului, dar jumătate? Este enorm!

Pe cealaltă parte, avem biserica.

Contrar opiniei multora, biserica nu constrânge pe nimeni.

Nu există taxă la intrarea în biserică la slujbă, nimeni nu vine cu ANAF-ul sau poliția la ușa ta ca să plătești pentru biserică, nimeni nu te condamnă la închisoare dacă nu vrei să plătești.

La Bobotează preotul intră doar la cine îi deschide ușa și-l primește. Atât! Dacă deschizi ușa preotului, el intră cu plăcere. Dacă nu, nicio problemă. Merge mai departe!

Nu o să vă spun de cazuri despre care am auzit personal în care preoți refuzau să ia bani de la oamenii săraci, deși aceștia le deschideau ușa și îi primeau să le sfințească casa!

Cu toate acestea, există un trend. E la modă să înjuri biserica și preoții.
Marile vedete din zilele noastre nu ratează nicio ocazie să ponegrească biserica și pe slujitorii ei.

Să știți că cei care fac asta sunt de fapt cei mai lași dintre oameni. Ei știu că preotul și biserica nu pot să le facă nimic, motiv pentru care îi atacă și înjură!

Sper că voi ați deschis ușa și nu ați fost „la modă” nici în acest an!

Cele bune!
Vă salut pe toți!

de Alexandru Ghiuruțan Facebook

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php