Principesa Margareta, mesaj dur pentru UE: „Încetați cu aerele de superioritate și amenințările. Suntem mai religioși, mai patrioți și mai suspicioși în privința nivelului ridicat de imigrare

3 488

 

Custodele Coroanei Române, Principesa Margareta, a susținut un discurs la Institutul Olandez de Relații Internaționale din Haga, unde a vorbit despre intrarea țării în Schengen.
Ea i-a criticat pe olandezi pentru blocarea accesului țării noastre în Schengen și a atras atenția UE că, preocupată excesiv de procesul de integrare a unor state, a neglijat viziunea de ansamblu a construcției și a ajuns să vadă doar jumătatea goală a paharului. „Încetați cu aerele de superioritate” le-a transmis Margareta occidentalilor.
Custodele Coroanei a mai afirmat că a respinge sentimentele est-europenilor, așa cum o fac cei din Vest, ca fiind doar „rasism și xenofobie” sau a împărți totul între „progresist” și „reacționar” este în mod clar contraproductiv.
Ea a remarcat că încă din 2011, Comisia Europeană a apreciat că România a îndeplinit toate condițiile tehnice necesare pentru aderarea la Schengen, dar că ulterior, au fost adăugate condiții. „Acum ni se spune în privat – de către oficiali dintr-o serie de țări, inclusiv, sunt tristă să spun, propria voastră țară – că există în țările occidentale considerente politice interne care îngreunează includerea României în Schengen. Pot înțelege acest argument. Dar sper că și voi puteți înțelege că presiuni interne similare revin oamenilor noștri politici din partea conaționalilor mei, care nu pot accepta că trebuie să fie într-o poziție inferioară celorlalți cetățeni europeni”.
Principesa a arătat că românii sunt acum de trei ori mai bogați decât în comunism, dar și că ar mai putea fi necesare încă trei decenii pentru a șterge pe deplin efectele dictaturii comuniste.  „Românii sunt astăzi de aproape trei ori mai bogați decât erau când s-au eliberat de comunism. Există un consens național în țara mea că nu există niciun alt loc în care România să poată fi, decât în mijlocul NATO și UE. De fapt adevărații idealiști întru Europa se află în partea de est a continentului; adevărații cinici sunt adesea în Occident.”
continuarea articolului pe Active news

 

3 Comments
  1. IO...gerules says

    DA,dar madama este un fals descemndent al Domitorilor romani sau asiimillati,care in mod miselesc beneficiaza de titluri,onoruri si bogatii din munca poporului roman.Cred ca ceace face ea se incadreaza intr-o companie perversa de sustinerte a nationalismului romanesc.As vrea sa ma isel in viitor.

  2. Adrian says

    IO…gerules
    Să fim vigilenți tovarăși ! Dușmanul de clasă e viclean, zeci de ani a supt sângele poporului român, l-a asuprit, l-a înfometat, s-a îmbogățit pe spinarea poporului de la Hopînțol până azi ! Așa este, „madama” trăiește azi de pe urma asupririi boborului, pardon, poporului.

  3. IO...gerules says

    Asa e.Dupa ce a vandut Romania pe tava sovieticilor,ta-so,venit cu bunicasu in boasele ADN-ului cu o valiza doar in Romania,a lasat boborul pe mana tovarasilor despre care unii ca tine habar nu au.Istoria sta ascunsa in constiinta unui neam si iese la iveala numai prin actiuni de aparare a tarii.Individul de taicasau a primit si a si furat bogatii nemeritate,prin vanzarea unei tari in care a ajuns rege prin sustinere si impingere de fund de catre dusmanii romanilor.Asa ca boborul de care amintesti,trage barca pe uscat de cateva generatii,exceptie facand perioada lui Ghe.Ghe.Dej si Ceausescu,cand roamanii au inceput sa se ridice in piciare rupand lanturile puse de musiu regele si tovarasii sai dela Moscova si Berlin.Acum descendentii unei monarhii introduse cu forta in Romania isi cer niste grepturi nemeritate si boborul dumitale trebue sa stie adevarul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php