Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Ziua Cuvioasei grabnic ajutătoare

Astăzi, Biserica Ortodoxă de pretutindeni o prăznuiește pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. Ea este cinstită în mod deosebit în România, Serbia, Grecia și Bulgaria. Este cea mai populară dintre toți sfinții ale căror moaște se află pe teritoriul ţării noastre. Cuvioasa este considerată Ocrotitoare a Moldovei, deoarece din anul 1641 moaștele ei se găsesc la Iași. Sfânta este izvor de binecuvântare și însănătoșire duhovnicească și trupească pentru toţi cei care vin la Catedrala Mitropolitană din Iaşi să-i ceară ajutorul.

Creștinii de pretutindeni o ­cin­stesc pe Cuvioasa Parascheva prin participarea lor la slujbele din 14 octombrie care se oficiază de sărbătoarea ei, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Aici, vin oameni de pe tot cuprinsul țării să-și plece genunchii în fața raclei cu cinstitele ei moaște, ca să mulțumească pentru ajutorul și binecuvântarea ce le luminează viața. Din vechime se cunosc foarte multe minuni săvârșite de Cuvioasa, dar nici în zilele noastre ea nu contenește a împlini cererile acelora care aleargă cu credință la cinstitele sale moaşte. Toți cei neputincioși, suferinzi şi aflaţi ­­în ceasuri de încercare, care au evlavie, aleargă cu credință la Cuvioasa, dobândind vindecare. În vreme de secetă sau la altă nevoie mare, făcând creștinii rugăciune și săvârşind cu credinţă pelerinaje cu sfintele moaște ale Cuvioasei, îndată primesc răspuns şi binecuvântare.

Astăzi, de ziua Sfintei, să ne rugăm grăind: „Întru tine, Maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip. Căci luând crucea ai urmat lui Hristos, și lucrând ai învățat să nu se uite la trup, căci este trecător, ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta și cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioasă Maică Parascheva, duhul tău”.

de Pr. Ciprian Florin Apetrei Ziarul Lumina

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=42914

Postat de pe 14 oct. 2019. Catalogat ca Spiritualitate. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php