Trump declară urgenţă naţională la graniţa SUA pentru a putea construi zidul

0 386

 

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri stare de urgenţă naţională la graniţa SUA cu Mexicul în încercarea de a obţine banii necesari construirii zidului de frontieră, potrivit Deutsche Welle.

Într-un discurs susţinut din Grădina Trandafirilor a Casei Albei, în care a vorbit şi despre comerţul cu China, Trump a afirmat că declararea stării de urgenţă este un răspuns la „criza naţională existentă la graniţa noastră sudică”. De asemenea, tot vineri, a fost intentat un proces pentru contestarea declaraţiei.

„Vom semna şi vom înregistra astăzi urgenţa naţională şi acesta este un lucru important din cauză că avem parte de o invazie”, a declarat Trump.

„Ceea ce trebuie să facem este simplu, nu este foarte complicat. Este simplu – dorim să oprim drogurile, să oprim infractorii şi organizaţiile criminale să intre în ţara noastră. Discutăm despre o invazie a ţării.”

În discursul său, Trump a abordat de asemenea comerţul şi războiul tarifar cu China, programul nuclear nord-coreean, grupul militant Statul Islamic, administraţia fostului preşedinte Barack Obama şi cheltuielile cu apărarea.

În timp ce Trump era încă pe podium, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a postat online o fotografie alb-negru cu preşedintele care semnează documentul privind declararea stării de urgenţă…

…Noul buget prevede aproximativ 1,4 miliarde de dolari pentru construirea de baraje la frontieră, cu mult sub cele 5,7 miliarde de dolari cerute iniţial de Trump. Acum, preşedintele va căuta să obţină fonduri suplimentare din programele federale, inclusiv din bani alocaţi pentru construcţii militare…

 

sursa: Epoch times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php