Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Trump declară urgenţă naţională la graniţa SUA pentru a putea construi zidul

 

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri stare de urgenţă naţională la graniţa SUA cu Mexicul în încercarea de a obţine banii necesari construirii zidului de frontieră, potrivit Deutsche Welle.

Într-un discurs susţinut din Grădina Trandafirilor a Casei Albei, în care a vorbit şi despre comerţul cu China, Trump a afirmat că declararea stării de urgenţă este un răspuns la „criza naţională existentă la graniţa noastră sudică”. De asemenea, tot vineri, a fost intentat un proces pentru contestarea declaraţiei.

„Vom semna şi vom înregistra astăzi urgenţa naţională şi acesta este un lucru important din cauză că avem parte de o invazie”, a declarat Trump.

„Ceea ce trebuie să facem este simplu, nu este foarte complicat. Este simplu – dorim să oprim drogurile, să oprim infractorii şi organizaţiile criminale să intre în ţara noastră. Discutăm despre o invazie a ţării.”

În discursul său, Trump a abordat de asemenea comerţul şi războiul tarifar cu China, programul nuclear nord-coreean, grupul militant Statul Islamic, administraţia fostului preşedinte Barack Obama şi cheltuielile cu apărarea.

În timp ce Trump era încă pe podium, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a postat online o fotografie alb-negru cu preşedintele care semnează documentul privind declararea stării de urgenţă…

…Noul buget prevede aproximativ 1,4 miliarde de dolari pentru construirea de baraje la frontieră, cu mult sub cele 5,7 miliarde de dolari cerute iniţial de Trump. Acum, preşedintele va căuta să obţină fonduri suplimentare din programele federale, inclusiv din bani alocaţi pentru construcţii militare…

 

sursa: Epoch times

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=38468

Postat de pe 17 feb. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php