Comunicatul lui Dan Boghiu, ultim supraviețuitor al Consiliului Politic al Mișcării Legionare din exil

1 566

https://youtu.be/cJhKs9ALi_Q

Am primit la redacție  comunicatul Comandantului Legionar Dan Boghiu, ultim supraviețuitor al Consiliului Politic al Mișcării Legionare din exil, emis la împlinirea a 80 de ani de la cumplita crimă de la Tâncăbești. Comunicatul a fost citit și de la Tâncăbești, în timpul ceremoniei religioase de pomenire a lui Corneliu Codreanu, în ziua de 24 noiembrie a.c.. Îl redăm integral:

80 de ani de la asasinarea Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu

Camarazi,

30 noiembrie 1938: zi de Doliu Național.

Să ne rugăm lui Dumnezeu!
Să ne gândim la Căpitanul nostru! Să ne ridicăm cu gândul la sufletele martirilor asasinați în Pădurea Tâncăbești în această noapte!
Toți martirii, Prezent !
Corneliu Zelea Codreanu, Căpitanul
Nicolae Constantinescu
Doru Belimace
Ion Caranica
Ion Caratănase
Iosif Bozântan
Ștefan Curcă
Ion Pele
Grigore Ion State
Ion Atanasiu
Gavrilă Bogdan
Radu Vlad
Ștefan Georgescu
Ion Trandafir toți legionarii executați în această noapte.

Au trecut 80 de ani de la această neuitată, nefastă amintire rămasă în istorie, unul dintre cele mai fioroase asasinate politice care au avut loc în secolul trecut în țara noastră, ordonat fiind de un rege dement care dorea sfârșitul unui mit: Mișcarea Legionară.

Regele și camarila lui văzând rezultatul ultimelor alegeri cu rapida ascensiune a Mișcării Legionare au decis eliminarea ei apelând la cea mai josnică metodă: crima.

O țară întreagă a fost șocată de știrea perfidei execuții.
Ani de-a rândul a fost descrisă în amănunte această execuție: sufocare prin ștreang și apoi în neînsuflețitele trupuri tras un glonte în ceafă spre a simula o „fugă de sub escortă”… conform comunicatului oficial.

În 1939 s-a încercat încă o decapitare a Mișcării elitelor în 22 septembrie. Istoria nu uită și în 1940, Mișcarea Legionară a reușit, cu Horia Sima, alungarea de la putere a clicii asasinului rege și a anturajului lui, deshumarea osemintelor eroilor noștri, când lespedea de beton a fost ridicată și a avut loc o renaștere națională.

Astăzi se împlinesc 80 de ani. Nu am uitat și nu vom uita niciodată! Credința fără limite va persevera în generațiile care vor veni, la fel și doctrina legionară a lui Corneliu Zelea Codreanu, pe care ne-a lăsat-o ca sfântă moștenire!

Trăiască Legiunea și Căpitanul !

Dan Boghiu

Comandant Legionar

Membru în Consiliul Politic al Mișcării Legionare

Membru în comitetul de construcție al Monumentului Moța Marin

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php