„Am inițiat un lanț uman de sacrificiu la porțile Țebei. Politicienii sunt interziși aici, au dezonorat destul memoria Crăișorului”

0 422

Serbările Naționale de la Țebea vor debuta cu o slujbă la biserica din localitate, unde se află și Complexul istoric și mormântul lui Avram Iancu. Slujba va fi urmată de evocarea istorică a evenimentului, de ceremonia depunerii de coroane și defilarea Gărzii de Onoare. Manifestările de duminică vor continua cu un spectacol folcloric.

La 146 de ani de la moartea Crăișorului Munților, politicienilor le va fi, însă, interzisă participarea la evenimente. Scriitorul Laurian Stănchescu a trimis, în numele organizatorilor evenimentului, Guvernului și Președinției o informare publică prin care anunță că de mormântul lui Avram Iancu nu va mai fi lăsat să se apropie niciun politician. „Am inițiat un lanț uman de sacrificiu la porțile Țebei. Politicienii sunt interziși aici, au dezonorat destul memoria Crăișorului. Nesimțirea politicienilor, a partidelor politice, zelul lor de termite mecanice împing lucrurile spre o zi tragică pe 9 septembrie, ziua celebrării lui Avram Iancu, Erou al Națiunii Române. Moții s-au organizat în grupuri de luptă, nu vor prezența penalilor la sacrul mormânt al celui care este model absolut de cinste, onoare, demnitate și moralitate. Este o Sărbătoare populară, nicidecum politică, ajunge bătaia de joc, sfidarea, călcarea în picioare a memoriei sfinte a celui care a ținut românismul viu pe Golgota de foc a neamului românesc. Nu veniți la Țebea, aici se află Panteonul mucenicilor și martirilor, sanctuarul cu osemintele strămoșilor noștri, tezaure și constelații, pentru voi nu sunt decât faima de a strivi iarba care umezește umbra mormintelor lor! Este prea mare furia care se întinde printre moți, fuga este salvarea și mândria voastră, porțile Țebei se vor strivi peste voi, tulnicele și cântecele naționale vor suna și vor chema la luptă pentru jertfa și suferința îndurate de Eroul Nostru”, a transmis Laurian Stănchescu.

 

 

 

 

 

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php