Sfântă Liturghie Arhierească la Göteborg, Suedia: Un tânăr suedez s-a convertit la Ortodoxie

1 330

La începutul anului bisericesc, sâmbătă, 1 septembrie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Göteborg, Suedia.

Cu acest prilej, ierarhul a botezat un tânăr suedez, convertit la Ortodoxie, și un copilaș din comunitate. Credincioşii prezenți la slujbă s-au închinat icoanei Maicii Domnului „Potirul Nesecat”, din biserica parohială.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Macarie s-a referit la pilda Nunții Fiului de împărat din Evanghelia după Matei (XXII, 1-14): „Ce ne rămâne de făcut, cum ne putem pregăti de nuntă? Mai întâi, înțelegând la ce și de către Cine suntem chemați. Înțelegând că lumea aceasta-i trecătoare și că noi aparținem unei alteia, în veșnicie, pregătită nouă de Însuși Hristos. Apoi, înțelegând că nu ne putem juca cu focul. Nu ne putem juca cu mântuirea noastră! Mântuirea se câștigă, iubiți frați! Nu se dă „pe gratis”, nu e „automată”, indiferent de ce facem cu viața noastră și față de semenii noștri! Se câștigă sau se pierde! Conștientizăm noi acest lucru până la capăt? Dacă am afla că avem o boală care poate fi mortală, oare nu ne-am preocupa intens numai și numai de a-i găsi leacul și de a face toate lucrurile care ne aduc sănătatea? Am mai avea loc pentru alte preocupări sau pentru griji lumești, dacă la mijloc s-ar afla viața noastră? Or, aici este cu mult mai mult, căci la mijloc e veșnicia! Mai putem sta noi neglijenți, comozi, căldicei, dacă înțelegem cu adevărat ce bătălie se dă pentru sufletul nostru?”. (Citește aici predica integrală)

 

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php