U.E. – între mlaștina marxistă și R.P. Chineză

0 551

Filosofia marxistă a cuprins societatea europeană occidentală ca o pecingine letală. O parte importantă a universităților din vest au devenit focare de marxism-leninism, iar libertatea de expresie o amintire. Reeducarea societății după modelul bolșevic din anii 1920 este o paradigmă de care nomenklatura de la Bruxelles se folosește pentru a pune pumnul în gură democrației și libertății.

Finlanda, Norvegia sau Suedia au devenit coșmaruri statale de tip sovietic, în care copii sunt răpiți de guverne. Occidentul trăiește cu nostalgia lui ”ce ar fi fost dacă” comunismul ar fi învins în anii `50 la Paris, Londra sau Madrid, atunci utopia bolșevică ar fi fost aplicată corect, iar Troțki ar fi luat locul lui Stalin. În realitatea Troțki a fost comandantul Armatei Roșii care a organzat un genocid cud milioane de oameni în Rusia războiului civil, nu un bătrân amuzant promovat de filmografia de tip Hollywood. Europa occidentală, din fericire, necunoscând pe proprie piele ”binefacerile” criminale ale comunismului își permite să se îmbete azi cu utopia troțkisto-maoistă. Marxismul din prezent promovat de nomenklatura de la Bruxelles este o ideație utopică ruptă de realitate, care duce doar la regimuri totalitare și la crimă. Karl Marx nu a fost un geniu cum încearcă să ni-l prezinte documentarele de pe History sau discursurile din universitățile vestice, ci un propagandist și teoretician utopic al crimei, care a propus o societate doar materialistă, construită pe ura și lupta de clasă, desființarea bisericii și pe transformarea statului într-un Moloh criminal care reglementează feroce societatea, ceea ce s-a întâmplat pe vremea lui Stalin și se poate repeta și în viitorul apropiat dacă sen continuă propaganda marxistă. Marx propune de fapt statul ”1984”. Dacă se continuă paradigma marxistă în U.E. această confederație riscă să se transforme într-o nouă URSS, cu cortegiul de crime aferent și cu desființarea libertății și democrației. Se pare că societatea occidentală nu s-a vaccinat de marxism ca cea din estul european. Se propagă sinucigaș false modele în cluburile universităților occidentale: Che, Fidel, Mao, Troțki și mai nou Marx, de fapt calea spre construirea unei societății în care crima și încălcarea drepturile fundamentale ale omului este o paradigmă. Popoarele din centrul și estul Europei care au cunoscut totalitarismul comunist nu pot înghiți propaganda marxistă, pentru că aceasta construită pe ură duce doar la crimă. Pe unde s-a aplicat utopia lui Marx, că a fost în URSS, China sau Cambodgia, aceasta a funcționat identic spre crimă și regimuri totalitare.

Un prieten care s-a întors zilele acestea din Luxemburg spre casă a trecut prin Trier și s-a înspăimântat că în orașul în care s-a născut pseudo-filosoful german erau amplasate bannere și panouri uriașe cu Karl Marx, iar statuia utopicului activist al morții democrației trona ca un colos funerar în centrul orașului. Nu întâmplător statuia lui Marx a fost plătită de China comunistă, în care Junckers se identifică. Prietenul a avut sentimentul că a ajuns într-un oraș din R.P. China, Coreea de nord sau că s-a reîntors în timp în România anilor 1950, nu într-un oraș din Germania. Portretele lui Marx pregătesc imagologic populația spre un totalitarism de tip sovietic. Să fie viitorul U.E o nouă U.R.S.S. Junckers, cel care își vindecă sciatica cu ajutorul alcoolului de calitate, ne pregătește ca un aparatcik din biroul politic de la Moscova din 1950 un viitor totalitar în Europa?

https://youtu.be/AYRRlOfL3rA

Marxismul înseamnă tirania comunității împotriva individualismului și a omnitudinii împotriva libertății. Karl Marx pe lângă faptul că a fost un filosof mediocru, imitându-l prost pe Platon a fost și un economist paralel cu realitatea în ”Das Kapital”. Toate formulele sale economice au dus la faliment: vezi foametea din URSS și țările comuniste. În general cei care promovează marxismul nu sunt oameni cu personalitate și valoroși, ci mediocri care își împun cu forța pumnului și cu ajutorul colectivului ideile goale de conținut. În universitățile occidentale tot mai mult mediocritate pe linia unei politici corect merxiste își împune cu pumnul voința în fața valorii, bunului simț și inteligenței. Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute într-o universitate britanică confirmă mediocritatea activiștilor marxiști, un fel de naziști avant la lettre. Câţiva studenţi de la Universitatea Manchester au înlocuit un poem scris de Rudyard Kipling, pictat pe un perete din clădire, cu unul scris de Maya Angelou. Motivul invocat de aceştia a fost că scriitorul britanic „a dezumanizat oamenii de culoare”, informează The Guardian. Poemul lui Kipling a fost înlocuit de către asociaţia studenţilor cu „Încă mă ridic”, scris în 1978, de Maya Angelou, poetă şi activistă pentru drepturile omului care a decedat în 2014. Conform cotidianului britanic, o reprezentantă a asociaţiei, Sara Khan, a explicat într-o postare pe Facebook că, atunci când poemul lui Kipling a fost pictat pe un perete, studenţilor nu li s-ar fi cerut părerea. „Noi…credem că Kipling este un simbol opus libertăţii…şi drepturilor omului- lucrurile pe care noi, ca asociaţie studenţească, le susţinem”, a scris Khan. Născut în Mumbai în 1865, Kipling a fost primul scriitor de limbă engleză care a primit premiul Nobel pentru literatură, în 1907, fiind cel mai tânăr căruia i-a fost acordat. Operele sale au fost criticate pentru expunerea simpatiilor colonialiste. Sara Khan a mai spus că decizia de a înlocui poemul reprezintă „o afirmare a reclamării istoriei de către aceia care au fost oprimaţi de cei precum Kipling vreme de atâtea secole, şi care continuă şi astăzi să fie oprimaţi”.

Dacă se va continua, pe viitor, această paradigmă marxistă Eminescu, Blaga, Arghezi, Eliade, Sorescu, Cioran, Gyr sau Preda vor fi înlocuiți din literatura română cu autori mediocri, dar vajnici activiști ai statului de forță marxist, la chemarea unui nou Silviu Brucan, cel care cerea condamnarea la moarte a lui Maniu și Coposu și interzicerea lui Arghezi din literatura română. U.E. are de ales: democrația, libertatea, valoarea sau marxismul mediocrității sovietice, cu foamea aferentă?

 

de Ionuț Țene NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php