Președintele Iohannis și partidele parlamentare creează artificial antisemitism în România

4 912

Astăzi intră în vigoare Legea nr. 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, inițiată de 11 parlamentari între care Gabriel Vlase și Daniel Suciu (PSD), Silviu Vexler (Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România), Nicolae Neagu (PNL), Cristian Seidler (USR), Szabó Ödön (UDMR), Varujan Vosganian (ALDE) și Eugen Tomac (PMP) și promulgată de Preşedintele Klaus Iohannis.

Imagini pentru rusine dragnea rusine iohannis

Potrivit noii legi, „prin antisemitism se înţelege atât percepţia referitoare la evrei, exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva evreilor, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor comunităţilor evreieşti sau lăcaşurilor de cult”.
Votată în bloc de toate partidele parlamentare și promulgată fără obiecții de Preşedintele Iohannis, această lege ridică mai multe întrebări, la care Preşedintele esta dator să răspundă împreună cu inițiatorii.

Prima întrebare: răspunde această lege unei necesități? Citind această lege, o persoană străină de realitățile românești își poate imagina că România este teatrul unor pogromouri antievreiești iar combaterea antisemitismului a devenit o necesitate imperativă. Este minuscula minoritate evreiască din România într-un pericol iminent? Îi ajutăm noi pe inițiatorii legii să răspundă la această întrebare: datele Ministerului Public infirmă această ipoteză și arată inexistența atacurilor antisemite în România!

În plus, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, cei mai mulți turiști care vizitează anual România provin din.. Israel! An de an, peste 200.000 de turiști israelieni ajung în Capitală, în stațiunile de pe litoral sau de pe Valea Prahovei. Niciodată acești turiști nu s-au simțit în pericol, din contră, presa din Israel abundă în relatări despre ospitalitatea românească și majoritatea acestor turiști au ales să revină în România de mai multe ori.

Dacă România ar fi o țară antisemită, unde combaterea antisemitismului ar fi necesară, ar mai veni acești turiști israelieni în România? Ar mai reveni și cu alte ocazii? Dacă s-ar simți în pericol s-ar mai clasa pe primul loc în topul turiștilor străini care vizitează România?

Cine are interesul să deformeze imaginea externă a României și s-o portretizeze ca o țară antisemită? Cumva Gabriel Vlase, votat la conducerea Serviciului Român de Informații Externe (SIE) la propunerea aceluiași președinte Klaus Iohannis?

Cine are interesul să alunge din România turiștii străini? Cumva Eugen Tomac, proaspăt ales în fruntea Partidului Mișcarea Populară?

Cine are interesul să acrediteze ideea că România este o țară ostilă cu minoritățile? Cumva Silviu Vexler, deputat din partea Federației Comunităților Evreiești din România?

De ce Preşedintele Klaus Iohannis critică Referendumul pentru redefinirea instituției căsătoriei, dorit de peste 3 milioane de români, dar promulgă o lege OBSCURĂ, care nu răspunde nici unei nevoi stringente sau realități a României anului 2018?

Așteptăm public răspunsurile la aceste întrebări din partea inițiatorilor legii și a Preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă răspunsurile nu vor veni, vom fi îndreptățiți să concluzionăm că cei 11 parlamentari inițiatori ai legii în frunte cu Preşedintele Iohannis au cedat presiunilor unor grupuri de influență marginale, care urmăresc prin această lege să provoace în mod ARTIFICIAL o reacție antisemită în România.

Un motiv suficient de bun pentru ca românii să îi sancționeze la alegerile din 2020 pe toți cei care au inițiat și votat această lege, arătându-le cartonașul roșu și scoțându-i definitiv din Parlamentul României.

Biroul de Presă al Partidului Noua Dreaptă

4 Comments
 1. IO...gereules says

  Raspunsurile n-o sa vina asa de usor tinand cont de bunul simt si de ticalosia care zace in cei carora li se cere,in numele poporului roman,sa raspunda in mod corect.Dar tinad cont ca prin ’48 s-a instituit un Tribunal al poporului,adica al poporului roman,dar care nu avea nici un roman printre judecatorii acestuia,dar avea armata sovietica invadatoare la spatele acestui tribunal,la fel se poate contitui si acum un tribunal al poporului cu judecatori romani ,pentruca e democratie nu?Cine ii poate impiedica pe romani sa faca acest lucru.Nu mai exista nici o armata prin imprejurimi nu?Forurile internationale n-ar avea ce sa comenteze la un act normal al unei natiuni care se bazeaza pe justitie in mod oficial si la vedere.La acest tribunal trebuesc chemati si judecati( ca probe sant aha…din plin)toti cei care fura din avutia natiunii romane.In cazul in care lumea din centrele respectate ale globului pamantesc se ratoeste la romani inseamna ca justitia internationala nu exista,dar poate ca mai sant tari care au nevoe de o natiune cinstita,harnica si inteligenta asa cum e natiunea romaneasca.Partidele nationaliste si patriotii pot lua in maini haturile curajului si ale dreptatii.

 2. IO...gereules says

  Romani amintiti-va de acei tineri curajosi studenti,care in clipele grele,de cumpana,ale Romaniei s-au adunat intr-un pumn de fier si au inaltat cea mai frumoasa coloana a umanitatii,prin schimbarea caracterului omului.Exact ceace a realizat si Domnul nostru Isus Cristos prin Crestinism,acesti tineri au realizat prin Miscarea Legionara,.voi santeti copii si nepotii lor,iubiti-va parinti si bunicii,nu-i abandona-ti in mod las si miselesc.

 3. IO...gereules says

  Romani amintiti-va de acei tineri curajosi studenti,care in clipele grele,de cumpana,ale Romaniei s-au adunat intr-un pumn de fier si au inaltat cea mai frumoasa coloana a umanitatii,prin schimbarea caracterului omului.Exact ceace a realizat si Domnul nostru Isus Cristos prin Crestinism,acesti tineri au realizat prin Miscarea Legionara,.voi santeti copii si nepotii lor,iubiti-va parintii si bunicii,nu-i abandonati in mod las si miselesc.

 4. Liliana says

  Ne vom întoarce într-o zi….Nouă ne-a râmas doar să-i primim….Numai oameni cu suflete curate ar putea să se înalțe la asemenea virtuți. Dumnezeu nu va cultiva un asemenea dar, în sfletele unor fricoși ca noi….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php