Românii din Covasna, Harghita și Mureș vin la București!

0 415
Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mureș si Asociația Calea Neamului organizează sâmbătă, 28 iulie, un protest în capitală împotriva proiectului Codului Administrativ, care ar transforma limba maghiară într-o a doua limbă oficială pe teritoriul statului român. Decizia deplasării la București a fost luată în cadrul lucrărilor Universității de Vară care se desfășoară în stațiunea harghiteană Izvoru Mureșului în perioada 1-7 iulie. 

„Distribuiti vestea, fraților! Vă chemăm să fiți alături de noi, umăr lângă umăr, pentru Țară si Neam! Până aici! Asta nu se poate! Românii din cele trei județe își vor apăra identitatea națională în fața celor care trădează în Anul Centenarului interesele fundamentale ale Neamului Românesc. Vom spune un NU hotărât Trădării, vom apăra Limba Română, una din ultimile baricade ale identității noastre. Vocea Inimii Patriei va fi auzită, Istoria va lua act că noi, românii cu dragoste de țară, am fost în aceste vremuri cumplite ostași în această luptă identitară, că ne-am făcut datoria până la capăt. De vom iesi sau nu victoriosi, va fi după voia lui Dumnezeu. Vom bea până la fund paharul amărăciunii de va fi nevoie, dar acest Drum al nostru în Capitală va rămâne Mărturie peste Timp că am purtat Lupta, că nu ne-am lăsat învinsi de deznădejde, că am fost Demni, că am iubit Drapelul, Ortodoxia și Limba Neamului nostru!” anunță președintele Asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu, într-un apel pe pagina sa de facebook.
Proiectul Codului Administrativ al României a fost adoptat de Senat în data de 11 iunie. Președintele Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, a declarat ulterior, într-o emisiune a postului public de televiziune M1 din Ungaria, că Noul Cod Administrativ ar putea fi un pas spre autonomia teritorială. Proiectul se află acum la Camera Deputaților, for decizional în acest caz.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php