De Ziua Drapelului Național la Carei

0 351
Asociațiunea Astra Despărțământul ,,Aurel Coza” Carei a achiziționat un catarg cu steag tricolor pe care ar fi dorit să îl amplaseze în centrul orașului înainte de Ziua Drapelului. Amplasarea nu a fost până acum aprobată de primarul Kovacs Jeno și de majoritatea formată de UDMR în Consiliului Local. 
Imagini pentru de ziua drapelului carei
Solicitarea pentru amplasarea catargului cu steag tricolor a fost depusă la Primăria Carei pe 20 martie 2018. Cei de la Asociațiunea Astra au propus  trei posibile locații, pentru ca măcar una să fie acceptată de Consiliul Local. În primă fază, cererea formulată de Astra Carei nu a fost introdusă pe Ordinea de Zi a ședinței de Consiliu Local, fiind chiar solicitat vot împotriva introducerii acesteia. Ulterior, în ședința din 27 aprilie 2018  a fost introdusă pe Ordinea de Zi solicitarea pentru amplasare catarg cu tricolor în Carei dar primarul Kovacs a considerat solicitarea o provocare, atenționând:,, Nu provocați maghiarii!”, relatează www.buletindecarei.ro.
În aceste condiții, Asociațiunea ASTRA Despărțământul ,,Aurel Coza” îi invită pe toți cei care iubesc drapelul tricolor să îl cinstească la Monumentul Ostașului Român din orașul de lângă granița cu Ungaria. Invitației la sărbătoarea de Ziua Drapelului i-au răspuns déjà grupuri de români din Covasna și Harghita, Satu Mare, Cluj-Napoca și Oradea, care li se vor alătura românilor din Carei la eveniment. Manifestarea din 26 iunie debutează la ora 10:00 cu un moment solemn și un Te Deum în cinstea Zilei Drapelului Național.
Șicanele și piedicile administrației locale dominate de UDMR au devenit o tristă tradiție la Carei. Amplasarea Monumentului închinat foștilor refugiați și expulzați în anul 1940, primul monument ridicat spre neuitarea cruntelor tratamente suportate de români sub ocupația hortystă a Ardealului de Nord, a fost întârziată trei ani de Primăria condusă de Kovacs Erno. Inclusiv Monumentul Ostașului Român a făcut obiectul unei atenții ”aparte” acordată de primărie, care a ascuns edificiul după o perdea de tuia înaltă de aproape zece metri, relatează publicația citată.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php