Roma, ORAȘ ÎNCHIS! Noul guvern italian se ține de promisiune: Porturile din peninsulă, închise pentru imigranți

4 524
Noul Cabinet conservator din Italia își pune în aplicare promisiunile din campania electorală. Ministrul de Interne Salvini a închis porturile pentru navele cu imigranți din Africa. Un vas cu peste 600 de persoane a fost respins și a rămas în largul Mediteranei. 

Italia refuză să permită acostarea unei nave cu migranți în porturile sale și a cerut Maltei să își deschidă porțile pentru transportul respectiv, a declarat duminică un oficial agenției Reuters, sub rezerva anonimatului, scrie Agerpres.
Malta a refuzat solicitarea, premierul Joseph Muscat pronunțându-se în acest sens într-o convorbire telefonică cu omologul său italian, Giuseppe Conte, transmite AFP.
Nava „Aquarius”, folosită de organizația umanitară SOS Mediterranee, are la bord 629 de migranți, dintre care 123 de minori neînsoțiți și încă 11 copii, precum și șapte gravide, arată un mesaj al organizației în rețeaua Twitter. Cei mai mulți au fost salvați în cursul a șase operațiuni diferite, în largul coastelor Libiei, iar unii au fost transferați pe „Aquarius” chiar de nave italiene. Malta a comunicat că nu are nicio legătură cu operațiunea de salvare, ceea ce – potrivit agenției Reuters – deschide perspectiva unui conflict diplomatic între cele două state membre ale Uniunii Europene. Guvernul maltez a transmis că operațiunile de salvare au fost efectuate în apele internaționale ale Libiei și coordonate de Italia, iar „Malta nu este nici autoritatea competentă, nici cea coordonatoare în acest caz. Malta va respecta legislația aplicabilă”. SOS Mediterranée afirmă că vasul cu migranți se îndreaptă spre nord, „spre un port sigur”, neprecizat. Ruta urmează să treacă pe lângă Malta, iar noul ministru italian de interne, Matteo Salvini, a cerut într-o scrisoare guvernului maltez să permită acostarea pe insulă. Reuters observă că astfel de nave cu migranți din Mediterana ajung aproape întotdeauna în porturile italiene. În ultimii ani, au intrat pe această cale în peninsulă peste 600.000 de migranți.
Numai la sfârșitul acestei săptămâni, au fost salvați de pe mare peste 1000 de oameni care încercau să ajungă în Europa, arată un bilanț difuzat de agenția DPA. În campania electorală, Salvini a promis că va opri fluxul migrator. Cazul „Aquarius” este primul în care ar putea acționa în acest sens din funcția de ministru.
Potrivit AFO, El a declarat unor ziariști: „Dacă se gândește cineva că n-o să mișcăm un deget în timp ce suntem supuși încă unei veri de debarcări, debarcări și iar debarcări, ei bine, n-o să fac așa”.
sursa: ActiveNews
4 Comments
 1. Ionut Moraru says

  Respect Malta! Cunosc bine tara asta si este una dintre putinele in care vietuiesc arabi musulmani si au inca pe coline statuile lui Hristos si biserici crestine respectate de musulmani. Este un miracoil! Aici se intampla o crima la doi ani. Arabii lor sunt de sute de ani si sunt benigni. Nu au nevoie si nici nu pot suporta daca nu vor sa se sinucida nici macar un singur vas cu lauze, copii sau batrani refugiat MUSULMANIi. Nu exista refigiati crestini si nimeni nu vede asta de ani de zile??! Cine i-a chemat pe musulmani sa ii primeasca. Sunati-o p Merkel sau trimiteti-i in Israel si Arabia Saudita.

 2. ANTIPUTIN says

  Morare, tu nu esti CRESTIN !
  Dar daca refugiatii ar fi crestini, i’ai primi ?

 3. ANTIPUTIN says

  Sau in Rusia, ii primeste dulaul rosu cu tunul !

 4. Ionut Moraru says

  Daca refugiatii ar fi crestini i-as primi la mine in casa. Musulmanii sa stea in tarile musulmane unde isi pot exercita cu multa ravna religia lor.
  Iar daca in Rusia ii primeste cu tunul, cu atat mai bine. Ar fi de apreciat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php