Concentrare de forțe militare în Marea Neagră: Începe Sea Shield 18, cel mai mare exercițiu aliat de pe flancul sud-estic al NATO

0 451
21 de nave militare, 10 aeronave de luptă, un submarin și 2.300 de militari din mai multe țări vor participa începând de joi, timp de opt zile,  la Constanța la Sea Shield 18, cel mai mare exercițiu aliat de pe flancul sud-estic al NATO, a informat Statul Major al Forțelor Navale Române (SMFN.

Potrivit sursei citate, participanții la Sea Shield 18 – americani, britanici, bulgari, greci, români, spanioli și turci – vor pune în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva amenințărilor asimetrice, aeriene, submarine și maritime, conform unui scenariu bazat pe o situație geopolitică fictivă.
„Forțele Navale Române participă la exercițiul Sea Shield 18 cu două fregate, două corvete, două nave purtătoare de rachete, două dragoare maritime, două detașamente mobile de lansare rachete, nave auxiliare și scafandri de luptă, Forțele Aeriene Române asigură secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu trei aparate de zbor MiG 21 Lancer și, în premieră, Forțele Terestre Române participă cu un detașament de infanteriști de la Brigada 9 Mecanizată Mărășești”, se arată în comunicatul SMFN.
„Exercițiul multinațional Sea Shield 18 este cel mai mare exercițiu NATO organizat pe flancul sudic și estic al Alianței Nord Atlantice în anul 2018 și demonstrează capacitatea deosebită a marinarilor militari români de a planifica, organiza și conduce activități de instruire întrunite în cele trei medii de acțiune, terestru, aerian și maritim¨, subliniază comunicatul SMFN.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php