Societate și familie creștină versus societate și familie așa zis modernă

0 403

De ceva vreme incoace, suntem cu totii martorii asa zisului proces de modernism sau progresism….cum vreti fiecare sa-i spuneti. Fenomenul in sine poate ar trece oarecum neobservat, daca nu ne-ar fi impus cu forta….dar asta nu e totul, odata cu impunerea fenomenului respectiv, ne mai este impusa si renuntarea la valorile, traditiile si credinta noastra stramoseasca. Si cel mai important dintre toate, asa cum cereau de altfel si comunistii, lepadarea de Hristos.

Imagini pentru anticrestini protest colectiv

Insa spre deosebire de confratii lor din est, cei care conduc astazi destinele batranului continent European si al lumii in general, folosesc medode mult mai pasnice, insa marsavia si finetea cu care au reusit sa manipuleze lumea occidentala, au facut ca rezultatele asa zisei „reeducari occidentale” sa fie demne de invidiat de orice societate totalitara. Adica scuzati-mi parabola…..boii sa-si bage singuri capul in jug si sa si traga la caruta de bunavoie.

Si ca fiu mai explicit, va voi da un exemplu in randurile care urmeaza despre cum se pun aici in occident bazele familiei moderne, care bineinteles va sta la baza viitoarei societati visata si programata de promotorii new-ageului. De fapt ca sa fiu sincer, evenimentul cu pricina despre care va voi povesti ar fi imprumutat din SUA…..decadenta si dementa in acelasi timp. Evenimentul respectiv se numeste „speed dating” si are un scop matrimonial, adica sa ajute la formarea viitoarelor cupluri, mai ales ca el se adreseaza doar tinerilor……tinerii trebuind sa aiba varsta intre 25 si 35 de ani. Si acum iata cum se desfasoara evenimentul cu pricina….la intrare primesti un ecuson cu numele tau si un numar < te insemneaza ca pe vite >, apoi fiecare fata care participa are o masa cu un numar, iar pe masa o mapa cu un set de intrebari ajutatoare pentru baieti….pentru ai cunoaste mai bine….iar cu fiecare baiat stau 3 minute timp de 3 reprize. Se servesc foarte multe bauturi alcoolice, iar baietii trebuie sa aiba un venit lunar de minim 3000 euro. Runda a treia este decisiva, pentru ca fetele….doar ele aleg….trebuie sa aleaga doar un singur baiat cu care sa faca pereche pe viitor. Iar cei care se „potrivesc” primesc drept recompensa o sticla de sampanie si o cutie de prezervative…..ca sa consolideze baza viitoarei relatii si implicit familie. Rezultatul nu poate fi decat unul singur…..o luna de miere si o casnicie de cosmar. Dar ce mai conteaza cand scopul a fost atins, si anume scoaterea a inca unei caramizi din fundamentul solid si sfant al familei. Familia ca celula de baza a societatii, familia ca si binecuvantare a Bisericii Crestine, familia ca si institutie in educarea si formarea generatiilor urmatoare. Este clar pentru toata lumea ca daca umblii la temelia unei case, ea este in pericol de prabusire……asa si cu societatea in care traim.

Momentan astfel de practici au prins doar aici in occident, unde din pacate catolicismul este mult slabit, neavand forta de reactiona sub nici un fel. Dar ce s-ar putea face pentru a evita pe viitor un dezastru iminent……ma intreba zilele trecute un foarte bun camarad. Pai singurul medicament nu poate fi decat….ortodoxia, ca si medicament de refacere a Bisericilor occidentale si implicit a societatilor de aici. Biserica noastra reprezinta forta si energia spirituala a Europei, fara nici un fel de rezerva. La fel cum infranarea prin post este medicament si pentru trup si pentru suflet, este incercare pentru caracter, este o legatura cu primii crestini. Daca pierdem aceasta legatura, am pierdut totul. De altfel, Ortodoxia este acum o misiune in Europa. Chiar fiecare crestin ortodox roman care merge in Occident are o misiune. Tot ce a fost in contact cu Ortodoxia a pastrat energia si forta originare. Salvarea noastra, a societatii in care traim nu poate veni decat din credinta noastra, din modul nostru de a fi si de a ne comporta, bineinteles sub obladuirea si binecuvantarea Bisericii lui Hristos.

Cu credinta ca Bunul Dumnezeu va avea grija de sufletele noastre si ca ne va lumina calea, cred ca acum mai mult ca oricand este nevoie de marturisirea si sacrificiul nostru….pe drumul greu, dar inaltator al mantuirii.

 

de Cristian Ardeleanu NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php