Poziția oficială a Patriarhiei Române referitoare la vaccinare:„Biserica Ortodoxă Română a subliniat importanța vaccinării, fără a susține obligativitatea acestei metode terapeutice”

0 367

Poziția oficială a Patriarhiei Române referitoare la vaccinare este că „Biserica susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă este necesar să existe o informare precisă, detaliată și transparentă cu privire la toate activitățile cuprinse în procesul de vaccinare și să se stabilească responsabilitățile producătorilor și ale autorităților publice pentru erorile medicale și efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar”, se arată într-un răspuns al Patriarhiei Române trimis către un credincios care solicitase un punct de vedere în acest caz.

În document se precizează că „Biserica Ortodoxă Română a subliniat importanța vaccinării, fără a susține obligativitatea acestei metode terapeutice”.

Documentul precizează că „Biserica Ortodoxă Română și-a exprimat de-a lungul timpului punctul de vedere și în ceea ce privește implicațiile bioetice ale utilizării vaccinurilor, valoarea sacră a vieții umane încă de la concepție, condamnarea practicilor avortive ca păcate grave și faptul că ‘nimeni nu trebuie ucis pentru ca altcineva să trăiască`, poziție publică ce se regăsește și pe pagina de internet a Patriarhiei Române, în secțiunea Bioetica”.

Documentul este semnat „din încredințarea Preafericitului Părinte Daniel” de către Pr. Ionuț Corduneanu, vicar administrativ Patriarhal.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php